Kuzey Gücü şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyeleri ve onursal başkanı Fahri Karayan Türkiye – Kazakistan iş formuna katıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı iş formuna Kuzey Gücü Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Emir Serkan Kılıç, Genel Müdür Şahin Yıldız ve Mimar Sezer Yalçınkaya katıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-Kazakistan iş Forumu'nda, 1,4 milyar dolar tutarında iş hacmi oluşturacak 19 sözlenmenin imzalandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kazakistan Barbakanı Askar Mamin, İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Kazakistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
Oktay, burada yaptığı konulmada, "Bugün gerçekleştirilen iş Forumunda (Türkiye-Kazakistan) 13 tanesi ticari nitelikte, 6 tanesi kurumsal iş birliği esasında olmak üzere imzalanan toplam 19 anlaşma ile 1,4 milyar dolar tutarında iş hacmi oluşturacak sözleşmeler imzalanmıştır" dedi.


 

65 EYLEMİN HAYATA GEÇİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
Oktay, Türkiye-Kazakistan Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı’nda, geniş bir yelpazede toplam 65 eylemin hayata geçirilmesini hedefleyen bir eylem planı oluşturulduğunu bildirdi.

Türkiye-Kazakistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı sonrası ortak basın toplantısında Kuzey Gücü Şirketler Gurubu onursal başkanı Fahri Karayan konuşma yaptı.
Karayan konuşmasında 13 ticari nitelikteki anlaşma içerisinde Kuzey Gücü’nün tuğla fabrikası projesinin bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Karayan, “Ata yurdunda yapmayı planladığımız bir takım ticari faaliyetler şunlardır, Çimkent (Shymkent) bölgesinde büyük bir İhtiyaca cevap olacak nitelikte son sistem teknolojilerle donatılmış bir tuğla fabrikası kurmak ilk hedefimiz. Daha sonra sayın büyükelçimiz ve ticari müsteşarımız da tensipleri ve tavsiyeleri ile eğitim alanında yatırım yapmayı projelerimiz arasına kattık.
Türkistan bölgesi başta olmak üzere okul ve yurt inşaatları yapmayı da hedefledik bu alanda çalışmalarımızı da en hızlı şekilde netleştirdik.İş ortaklarımızla sayın Sezer Yalçınkaya mimarlığında bu projelerimizi de hızlandırdık ve sonuca ulaştırmaya ramak kaldı diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.