İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, kurumsal kavram içerisinde yönetim felsefesini hiçbir zaman unutmamak gerektiğini, çünkü yöneticinin bir formasyona sahip olmasının bu formasyon içerisinde hareket ederken aynı zamanda şirketlerinin de belirlenmiş olduğu hedeflere ulaşması gerektiğini söyledi. 
Hedefin kendileri için hatasız yönetim hatasız yönetim de aynı tip hatanın tekrar etmesini engelleyecek sistemler kurabilmek olduğuna değinen Baraçlı, “Yönetim, bir kurumda, amaçlara varabilmek maksadı ile kurum kaynaklarının, ektin ve verimli bir şekilde kullanılarak işlerin görülmesidir” dedi.
Dün Anitta Otel’de gerçekleştirilen Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) İstişare Toplantısı’nda konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, değişim ve yeniden yapılanmayı savunan, işletme içerisinde etkin verimli çalışmayı ve profesyonel düşünceyi her süreçte uygulamayı öngören bir anlayış olduğunu kaydetti. 
Baraçlı, “Kurumsallaşmak konu ne olursa olsun her türlü etkileşim ve iletişimde belirli kuralların hâkim olmasıdır. Diğer bir ifade ile bir insanın bireysel yaşamından, ailenin yaşamına, kurum ve kuruluşlara, toplumlara ve toplumlar arası ilişkilere kadar bütün sosyal süreçlerde, belirli kuralların egemen olmasıdır. Hemen herkes sıkıntıya göğüs gerebilir, ama insanın asıl karakteri eline kuvvet geçtiğinde ortaya çıkar” dedi.