Türkiye Gençlik Birliği Çorum İl Temsilcisi Caner Demirbağ, 23 Aralık 1930’da Menemen olaylarında şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay’ı andı.
Caner Demirbağ, “82 yıl önce, Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kapanmasından beş gün sonra 23 Aralık 1930 günü, Nakşibendî tarikatı mensubu bir grup insan, Menemende gerici bir ayaklanma başlatmışlardır. Zaman zaman irticaı teşvik eden unsurlarca mümkün olduğu kadar göz ardı edilmeye, unutturulmaya çalışılan bu olay; Cumhuriyet döneminin en önemli irtica olayı kabul edilmelidir” dedi.
Demirbağ, "Asteğmen Kubilay, cumhuriyet için ölümsüzleşmiştir. Menemen, tarihimizin en acı olaylarından biri olarak hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Ülkesi adına canını siper eden Asteğmen Kubilay ve onunla birlikte şehit edilen iki bekçi, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alanların kirli emellerine ulaşmamaları için kendilerini feda etmiştir" diye konuştu.
 Türkiye Gençlik Birliği Çorum İl Temsilcisi Caner Demirbağ açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
"Ulusumuzun huzuruna yönelik tehditler ve o tehditlerin kaynağına nasıl direnilmesi gerektiğini Kubilay göstermiştir. Devrim şehidi Asteğmen Kubilay cumhuriyete el uzattırmamış, Atatürk'ün emanet ettiği ülkemize söz söyletmemiştir. Kubilay'a yönelik saldırı, cumhuriyet rejimine yönelik saldırıdır ve Kubilay, devrim şehidi olarak belleklerimizde simgeleşmiştir. Kubilay cumhuriyeti yıkmak isteyenlere direnmiş, cumhuriyeti ve laikliği hedef alanlar karşısında canını feda edip ölümsüzleşmiştir. Kubilay'ın bu duruşu, cumhuriyetimizin temel değerlerini ve devrimlerini koruma azim ve kararlılığının göstergesidir. Bizler TGB olarak Kubilay gibi hazırız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısını ve düzenini bozmak amacıyla gözü dönmüş karanlık odaklara karşı direnen Asteğmen Kubilay’ın büyük bir vahşetle şehit edilişinin 82’nci yıldönümüdür.. Ruhu şad olsun, toprağı bol olsun...”