Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İller Bankası'ndan hibe yoluyla idareye kazandırılan 4 adet çöp kamyonu ile kırsal alanda bulunan büyük köylerin çöplerini toplayacaklarını söyledi.
İl Özel İdaresi'ne yeni alınan 22 aracın hizmete sunulması ve anahtar tesliminin yapılması için düzenlenen törende bir konuşma yapan Ömer Arslan, Başkent Ankara'da ve ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine başsağlığı diledi.
Bu milletin bu topraklarda yüzyıllar bozu tuzaklarla ve çeşitli hesaplarla karşılaştığını, Türk milletinin hiçbir zaman düşmansız kalmadığını, ancak millet olarak da bu tuzaklara ve düşmanlara her zaman gereken cevabın verildiğini anlatan Ömer Arslan, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.
Millete her zaman en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdiklerinin altını çizen Arslan, doğrudan ve haktan yana tavır almaya devam edeceklerini söyledi.
Araç parkını yenilemek, genişletmek ve daha iyi, daha verimli hizmet vermek amacıyla 22 adet yeni araç aldıklarını, 20 aracın tesliminin yapıldığını, 2 aracı da önümüzdeki günlerde devralacaklarını bildiren Arslan, 22 aracın toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyon 800 bin lira olduğunu kaydetti.
4 adet çöp kamyonunun ise milletvekillerinin çabaları ve girişimleri sonucu İller Bankası'ndan hibe olarak alındığını bildiren Arslan, bu araçları ilçe ve beldelerde, kırsal alanda büyük köylerin çöplerinin toplanması için kullanacaklarını açıkladı.
Yeni araçlarla birlikte hizmette hızın ve kalitenin artacağına işaret eden Arslan, yeni araçların kazasız-belasız günlerde kullanılmasını ve hayırlı olmasını diledi.