Çorum CHP HALKLİS Üyeleri, HALKLİS Genel Başkanı Doğukan Kurnaz’ın geçtiğimiz yaz sezonunda İzmir Yamanlar Dağında tüm illerden HALKLİS üyelerinin katılımıyla düzenlenen Erdal Eren Kampı’nda yapay silah dağıttığı iddiasıyla ifadesinin alınmasına tepki gösterdiler.
Konuyla ilgili olarak Özdoğanlar Kavşağı’nda kitlesel basın açıklamasında bulunan Çorum HALKLİS Üyeleri, ‘korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz” dediler.
Grup adına açıklamada bulunan HALKLİS Çorum İl Başkanı Fatih Şanal, “Genel Başkanımız Doğukan Kurnaz yalnız değildir” dedi.
HAKLİS üyeleri olarak elleri silah değil, kitap, karanfil ve kalem tutan gençler olduklarını ifade eden Fatih Şanal, açıklamasında şöyle dedi:
“CHP’nin lise örgütlenmesi olan Halkçı Liselilerin, yani bizlerin yaz sezonunda İzmir Yamanlar Dağı’nda tüm illerden ortak olarak katıldığımız Erdal Eren Kampı’nda yapay silah dağıttığı iddiasıyla ifadesi alınan Genel Başkanımız Doğukan Kurnaz’ın yalnız olmadığını göstermek, amacıyla toplanmış bulunmaktayız.
Bizler yaz sezonunda eğitim üzerine düzenlemiş olduğumuz Erdal Eren Kampı’na milletvekillerimiz, parti büyüklerimiz, gençlik kolları yöneticilerimiz ve daha nice partili arkadaşlarımız katılım sağladılar.
Kamp’ta bırakın silahı, silahın adı bile anılmadı. Bizim üzerimize asılsız iddialarla böyle suçlama atanları çok iyi biliyoruz.
Bizi yargılayanları, bizi korkutmaya, sindirmeye çalışanları da biliyoruz.
Üzerimize kurmaya çalıştıkları bu kumpasa şu şekilde cevap vermek istiyorum:
Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz.
Evet dediğimiz gibi korkmuyoruz, çünkü bizler vatan topraklarının Mustafa Kemal’in ilke ve inkılaplarının, şehitlerimizin kanıyla sulanmış bayrağımızın sahibi ve bekçisiyiz.
Bizler; eli silah tutan gençler değil, eli kitap karanfil ve kalem tutan gençleriz.
İllegal hiçbir olaya maal vermeden legal yollarla Mustafa Kemal Gençliğine yakışır bilimsel kurgularımızla, fikirlerimizle mücadele ederiz.
Bizlerin rehberi de Bursa Nutkudur. Bizim üstümüze olan baskıların tek nedeni boynumuza baktıklarında ensemizi görecekleri kadar şeffaf olmamızdır.
Baskılar bizi hiçbir zaman yıldırmadı ve asla yıldıramaz.
Ölenlerimiz Dövüşerek öldüler, matem tutmaya vaktimiz yoktu. Çünkü faşizme karşı bu hürriyet kavgasında sıklaştırdık safları.
Çünkü, biz doğamız gereği hep ezilenden yanayız.
Hiç paranın, pulun, teslimiyetin ve mihnetin yolu uğramadı bize.
İnandık, güvendik, yılmadık, direndik.
Türkiye’nin dört bir yanında baskıya, kumpasa maruz kalan tüm yoldaşlarımıza özellikle bugün buradan Genel Başkanımız Doğukan Kurnaza Sesleniyorum;
‘Velhasıl onlar vurdu, biz büyüdük yoldaşım’
Çorum Örgütü olarak yanındayız.
Devrimciliğimizin olanca ateşiyle kucaklıyor, Çorumdan bin selam yolluyorum”