Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, terörle mücadele konusunda teröristlerle anladığı dille mücadele etmek gerektiğini söyledi.
Aydın, "Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır" dedi.
Selim Aydın, beraberinde Kamu-Sen'e bağlı bazı sendikaların şube başkanları ve sendika yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, ülkemizde meydana gelen terör saldırılarını değerlendirdi.
Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırılarını sert dille eleştiren Selim Aydın, "Birileri yangını evimizin her köşesine sıçratmak isteyecektir bu oyuna asla gelinmemelidir. Bu ev bizimse korunması ve muhafazası da bize düşer" ifadesini kullandı.
Selim Aydın'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"Her gün ülkemizin dört bir yanından gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yaşarken, Ankara Güven Park'ta yaşanan vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen kalleş saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır.
Merasim sokak girişinde askeri servis araçlarının ortasında patlayan ve 29 vatandaşımızın şehit olduğu alçakça saldırının acısının üzerinden daha bir ay geçmeden, Ankara'nın göbeği, Kızılay Güvenpark'ta düzenlenen hain saldırı bizleri bir kez daha derinden yaralamıştır.
Birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize karşı girişilen bu saldırı nice yüreklere ateş düşürmüş, nice ocakları söndürmüştür. Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görülmüş, terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, renginin ve ideolojisinin olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır.
Bir yanda vatan evlatlarımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın da bombalar, tuzaklar, suikastler yoluyla canlarına kastedilmektedir.
Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır.
Ancak, terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyiz. Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur Olayı, Oslo görüşmeleri, bazı milletvekillerinin terör örgütünü masum gösterme çabaları ve terörist- milletvekili kucaklaşması, kimi yerlerde mahkemelerin kurulması, halkın tehdit edilmesi, çeşitli şehirleri işgal hazırlıkları yapılmasının sadece seyirci kalınması, caniler için en büyük cesaret kaynağı oldu. Yıllardır terör örgütü mensuplarına gösterilen hoşgörü, sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar varmıştır? Siyasetin basiretsizliği olayları vahim bir noktaya taşımış bulunsa da bu ev bizimdir ve bir köşesinde yangın varsa bunu söndürmeye çalışmaktan başka şansımız yoktur. Birileri yangını evimizin her köşesine sıçratmak isteyecektir bu oyuna asla gelinmemelidir. Bu ev bizimse korunması ve muhafazası da bize düşer.
Terör yandaşlığına HAYIR!
Terör propagandasına HAYIR!
Terörle müzakereye HAYIR!
Terörle teröristlerin anladığı dille mücadeleye EVET.
Terör örgütleriyle ve bunlara destek verenlerle tam anlamıyla mücadele edilmelidir. Terörün ekonomik kaynakları kurutulmalı, siyaset ve medya bağlantıları koparılmalıdır. Kamu düzeninin korunmasından güvenlik güçlerimiz sorumluysa müdahale yetkisi de olmalıdır. PKK terörünü Kürt kökenli vatandaşlarımızın kimlik mücadelesi gibi sunanlar ve terör örgütünün muhatap alınmasını isteyenler hakkında fezleke düzenlenmelidir.
Buna karşın ülkemizin bir Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiği asla gözlerden kaçmamalı, Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak bile kımıldamaz diyenler, devletimizin merkezinde bombaların patlatıldığını, yüzlerce vatandaşımızın canına kast edildiğini izah etmek, bu işin sorumlularından ve istihbarat zaafiyet gösterenlerden hesap sormak zorundadır.
Bir kere daha bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. İnanıyoruz ki; ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır. Yüce Allah tüm milletimizi korusun.
Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, Güven Park'ta yaşanan bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."