Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Bugün CHP İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen ziyarette konuşan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiğini belirtti. Bu dönemde siyasi partilere ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görevler düştüğünü hatırlatan Kılıç, oda olarak siyasetin içinde yer almayı tercih etmediklerini ifade etti. Vatan için canını veren şehitlerimizi de anımsatan Kılıç, “Biz bugün rahat yaşayabiliyorsak, Sarkamış’ta, Çanakkale’de şehit olan atalarımız sayesindedir. Bizim artık etrafımızdaki yangını söndürmek için tek vücut olmamız gerekiyor” diye konuştu.
Kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

CHP'YE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
“Memleket hepimizin. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde herkes terör belası var diyor ama ben bir savaş içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bütün ülkeler ne kadar dost olarak gözükse de yapacaklarını yapıyorlar. Bizler partiler ve sivil toplum örgütleri olarak et ve tırnak gibi olmalıyız. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görevler düşüyor. Türkiye çok zor dönemlerden geçiyor ve bir bütün olmamız gerekiyor.

SİYASETİN İÇERİSİNDE YER ALMIYORUZ
Burası Çorum’un en büyük sivil toplum örgütü ve esnafımızın içinde Alevisiyle, Sünnisiyle, Çerkesiyle bir ayrışma söz konusu değil. Biz siyasetin içerisinde yer almıyoruz. Biz AK Parti’ye ne kadar yakınsak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne de o kadar yakınız. Milliyetçi Hareket Partisi’ne ne kadar yakınsak CHP’ye de o kadar yakınız. Siyasetçilerimiz siyasetlerini yapsınlar, bizlerde üzerimize düşen ne ise Çorum için, halkımız için yapmaya hazırız.

BUGÜN BU KADAR RAHATSAK, ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE
Eğer bugün vatan olmazsa bayrağımız da olmaz, toprağımız da olmaz. Çanakkale’den bugüne atalarımız ne zorluklarla bu hale getirdiler. Biz bugün rahat yaşayabiliyorsak, Sarkamış’ta, Çanakkale’de şehit olan atalarımız sayesindedir. Bizim artık etrafımızdaki yangını söndürmek için tek vücut olmamız gerekiyor.”