KESK Çorum Şubeler Platformu yarın (9 Aralık Pazar) Samsun'da yapılacak mitinge vatandaşları davet etti.

BES Çorum Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül ve KESK’e bağlı sendika temsilcileri bugün Eğitim Sen Çorum Şubesi önünde bir basın açıklaması yaparak, Çorumluları KESK tarafından 9 Aralık saat 13.00'te Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak mitinge davet etti.

Bildiri dağıtımı öncesi bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, Özellikle son bir iki aydır ülkede ekonomik kriz var mı, yok mu tartışmasının sürdüğünü ifade ederek, “Ülkeyi yönetenler ‘Kriz, miriz yok’ diyor. Ama kendi açıkladıkları enflasyon, işsizlik, faiz, dış borç rakamları bunu yalanlıyor” şeklinde konuştu.

Alper, konuşmasına şöyle devam etti;

“Madem kriz yok, neden iğneden ipliğe her şeye ardı ardına zamlar geliyor? Hayat pahalılığı neden artıyor? Madem kriz yok. Yılladır gerçek enflasyonu perdeleyen TÜİK rakamları bile neden rekor üstüne rekor kırıyor? Madem kriz yok. Çalışanların ve Emeklilerin maaşları neden her geçen gün eriyor, yoksulluğumuz neden artıyor? Tam da kışa girerken zamlanan doğalgaz, elektrik faturaları neden hepimizin kâbusu haline geliyor?

Madem kriz yok, neden her alış verişten sonra bir harcadığımız paraya bir de bunun karşılığında aldıklarımıza bakıp bakıp şaşırıyoruz? Cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz neden gittikçe küçülüyor?

Madem kriz yok niye işten çıkartılanların sayısı her geçen gün artıyor? iflas eden, ortamı fırsat bilip konkordato ilan eden firmalara yenileri neden ekleniyor?

Madem kriz yok. Hazine ve Maliye Bakanı neden dünyanın en büyük finans kuruluşlarına yüksek faiz ve kar garantisi vermek için Londra'da toplantı üstüne toplantılar yapıyor?

İşin özü bugüne kadar ülkede yaşanan tüm krizlerin ve maliyetlerin faturasını, biz emekçilere kesenler bugün yine kapımızı çalıyor. Üstelik hem “kriz, miriz yok” diyorlar hem de krizi fırsata çevirerek elimizde kalan son haklara da göz koyuyorlar.

Bu nedenle biz emekçiler olarak %1’in yarattığı krizin faturasının %99’a yıkılmasına artık yeter diyoruz, %99’un yan yana gelmesi, sesini birlikte yükseltmesi için mücadele ediyoruz.

Bunun için emeği ile geçinen, krizden etkilenen, sosyal ölümü dayatan baskılara tepki duyan, birlikte ve ortak mücadeleye inanan tüm kesimleri; 9 Aralık’ta yani yarın Samsun’da, “Krizin Bedelini Emekçiler Değil Krizi Yaratanlar Ödesin” anlayışıyla ve “Yoksullaşmaya, İşsizliğe Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadeleye” şiarıyla yapacağımız bölge mitingine katılmaya çağırıyoruz”