Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,  kene ile mücadele çalışmalarına Nisan ayıyla birlikte başlayacak.
Bu kapsamda Nisan ayıyla birlikte geçtiğimiz yıllarda Çorum’da da çok sayıda yurttaşın ölümüne sebep olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelere karşı özellikle kırsal bölgelerde ilaç dağıtımına başlanacak.
Bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cimlek ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Şevket Avcı da katıldı.
Toplantıda Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek, dağıtım, kullanım ve organizasyonu ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılacak olan kene ile mücadele ilaçlarının dağıtımına Nisan ayının ilk haftasıyla birlikte başlanılmasına karar verildi.
Hazırlanan program kapsamında il genelindeki sığır ve koyun varlıklarının tamamı meralara çıkış yapmadan önce ilaçlanacak.
Ayrıca komşu il müdürlükleriyle yapılan organizasyonla mücadeleye aynı tarihte başlanarak, keneye karşı topyekün mücadele edilmesi sağlanacak.
Bu mücadeleyle iller arasındaki taşınım ve salınımın engellenmesi hedeflenirken, diğer uygulama tarihlerinin de aynı zamanlama dilimi içerisinde devam ettirilmesi planlanıyor.