Kuzey Gücü Şirketler Gurubu ve Kazakistan arasında bir süredir devam eden görüşmelerde adımlar atılmaya başlandı. Kazakistan büyükelçiliği nezdinde bu ülkeye yapılacak yatırımlar masaya yatırıldı. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Kuzey Gücü Kazakistan’da fabrika kurmayı hedefliyor.
Kurulması planlanan ilk fabrikanın yatırım maliyetleri, yatırım bölgesi, yatırım destekleri ve istihdamı konuları da dahil bir çok husus Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile enine boyuna değerlendirildiği belirtildi.

Kazakistan Büyükelçiliğinde 2 Eylül 2019 Pazartesi günü yapılan toplantıya Kuzey Gücü Onursal Başkanı ve (ATİK Çorum) Avrupa Ticaret İşbirliği Konseyi Çorum ve Bölge Başkanı Fahri Karayan, Kuzey Gücü Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Emir Serkan Kılıç, Genel Müdür Şahin Yıldız, İsmail Özkul ,Fabrika Kurulum ve Taşeronu Mevlut Delikaraoğlu ve Aytore Yermekbayev katıldı.

Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Müsteşar Askhat Dautov, yatırım müsteşarı Nuriddin Amankul ile Kazakistan’a yapılması planlanan yatırımlar konuşuldu.

Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan’a yapılan tüm yatırımları önemsediklerini ancak Türk iş adamlarının yapacakları yatırımları daha çok önemsediklerini söyledi.
Büyükelçi Abzal Saparbekuly, fabrika yerini ve ofisleri ücretsiz vereceklerini, vergi almayacaklarını, sosyal güvenlik ve ekonomik anlamda her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Büyükelçi Abzal Saparbekuly, istihdam ve katma değer yaratılmasının Kazakistan için önemli olduğunu ifade eden Büyükelçi Çorum Atik Yönetimini ve Kuzey Gücü Şirketini tanımaktan son derece memnun olduğunu en kısa zamanda kendilerini ziyaret etmek istediğini söyledi.