Çorum Kayıp Aileler Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çetin, Yayla Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.
Çetin, Yayla Haber Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ile görüşerek, gazetemizin 5. kuruluş yıldönümünü kutladı.
Görüşme sırasında Çorum’da halen 4 kişinin kayıp olduğunu ve bulunamadığını belirten Çetin, 81 ilde toplam 10 bin insanın kayıp olduğunu ifade etti.
Tüm Türkiye’de 400 kişinin gönüllü olarak kayıp insanları aradığını ve şube açmayı hedeflediklerini dile getiren Çetin, sadece İstanbul ve Çorum’da Kayıp Aileler Dayanışma Derneği’nin olduğunu söyledi.
1995 yılında Türkiye’deki kayıp insan sayısının 650, şuan ise 10 bin olduğunu ve yıllara göre arada ciddi bir kayıp artışının bulunduğunun altını çizen Çetin, ailelerin çocuklarını yalnız başına okula, markete veya herhangi bir yere göndermemeleri gerektiğini, ‘Organ Mafyası’, ‘Dilenci Mafyası’ gibi mafyaların maalesef günümüzde çok yaygın olduğunun altını çizdi.
Çeşitli projeler yaptıklarını ve bu projeler kapsamında Ankara-Çankaya’ya projelerini sunduklarını söyleyen Çetin, “Kayıp insanların resimlerini çoğaltıyoruz, broşürler dağıtıyoruz. Son 1,5 yıl içerisinde kayıp olan 7 kişiyi ailesine kavuşturduk” dedi.
Kayıp insanların aranması için özel bir ekip oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Çetin, duyarlı insanları gönüllü olarak kayıp insanları aramaya davet etti.
Ayrıca Çetin, gönüllü olarak yaptıkları kayıp insanları arama işinde işadamlarından maddi destek beklediklerini ifade etti.