Çorum da Dikiciler ve Kunduracılar Odası tarafından Ahilik kültürünün bir parçası olan Kandil duası' geleneği sürdürülüyor.

Her Kandilde olduğu gibi Miraç Kandili'nde de bir araya gelen arasta esnafı, birlik ve beraberlik, helal, bereketli ve bol kazanç için dua etti.

Ayakkabıcılar Arastasında düzenlenen kandil duasına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Dikici ve Kunduracılar Odası Halil Gürbüzer, S.S. Çorum 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Eker, bazı esnaf odası başkanları ve arasta esnafı katıldı.

Duada bir konuşma yapan ÇESOB Başkanı Recep Gür, Kandil duasında kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, kandilin hayırlara vesile olmasını diledi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise esnafın ve şehrin sorunlarını bildiğini, çözümler için büyük gayretle çalışmalarını sürdüreceklerini kaydederek, “Bende sizlerin içinden gelen biriyim. Sizlerin ve şehrimizin sorunlarını iyi biliyorum. Bu sorunları inşallah hep birlikte ortadan kaldıracağız” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da, her zaman esnafın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydederek, “Allah’ım bizleri huzur içerisinde nice kandillere ulaştırmayı nasip etsin. Bu gece mazlumlar için ve ülkemiz için dua edelim.”dedi.

Son olarak konuşan Vali Mustafa Çiftçi ise, bu tür geleneklerin yaşatılmasının güzel bir şey olduğunu kaydederek, esnafların Miraç Kandilini kutladı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.