Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, Dünya harp tarihlerine geçmiş, Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olan Çanakkale Zaferi’nin, Türk tarihine altın harflerle yazıldığını söyledi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulunan Sönmez Çalışkan, “tarihi destanlarla, başarılarla, zaferlerle dolu bu millet; ecdadının büyük fedakarlıklarla kazanıp bizlere miras bıraktığı bu vatana her zaman sahip çıkacaktır.
Hele de bu günlerde; ülkemizde kaos ortamı yaratmaya çalışan tüm karanlık güçlere, hainlere verilecek en güzel mesaj, birlik ve beraberlik olacaktır. Biz tarihteki tüm zaferlerimizde; yurttaş paydasında birleşerek kenetlenmiş bir ulusuz. İnşallah; üzerimizde yaratılmaya çalışılan bu kaos sisi, birlik - beraberliğimizle aydınlığa dönecek ve barış, huzur ortamı oluşacaktır” dedi.
Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan açıklamasında şöyle dedi:
“Dünya harp tarihlerine geçmiş, Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuş Çanakkale Zaferi, Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır.
Sayısal ve imkan açısından üstün olan düşman kuvvetleri, askeri bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki vatansever ulusumuzun karşısında hezimete uğramıştır.
Askeri Deha çünkü; harp tarihleri hep taarruzdaki orduların zaferlerini yazarken, Çanakkale’de savunan ordu taarruzdaki orduyu yenilgiye uğratmıştır.
18 Mart Çanakkale Zaferi; Türk Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesini perçinlemiş, Ulusal birlik ve beraberlik için moral-motivasyon sağlamıştır.
Yani; Sakarya’daki, Dumlupınar’daki zaferlerin moral kaynağı Çanakkale Zaferi olmuştur.
18 Mart münasebeti ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu vatanın kurtuluşunda, müdafaasında canlarını hiçe sayarak mücadele eden tüm vatanseverlere, tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.
Ayrıca vatanımıza hizmetleri için de şahsım, temsil ettiğim Yönetim Kurulum ve eczacı meslektaşlarım adına da sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Tarihi destanlarla, başarılarla, zaferlerle dolu bu millet; ecdadının büyük fedakarlıklarla kazanıp bizlere miras bıraktığı bu vatana her zaman sahip çıkacaktır.
Hele de bu günlerde; ülkemizde kaos ortamı yaratmaya çalışan tüm karanlık güçlere, hainlere verilecek en güzel mesaj, birlik ve beraberlik olacaktır.
Biz tarihteki tüm zaferlerimizde; yurttaş paydasında birleşerek kenetlenmiş bir ulusuz. İnşallah; üzerimizde yaratılmaya çalışılan bu kaos sisi, birlik - beraberliğimizle aydınlığa dönecek ve barış, huzur ortamı oluşacaktır.
Çünkü; yüzyıllardır kardeşçe yaşamış milletimizin özünde, Çanakkale Ruhu vardır.
Bu vesile ile; bu vatanın kurtuluşunda, bağımsızlığının müdafaasında, her alanda gelişiminde emeği geçmiş herkese minnettarlığımızı belirtmek isterim.
Tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize, hain terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm masum vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum. Ruhunuz şad olsun”