Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Emir mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Aydın ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında, ana yapı taşımız olan kadınlarımızın kıymetini sadece bir gün değil, her gün bilmeliyiz.

Çünkü günümüzün gelişmiş toplumları, kadına hak ettiği değeri verdikleri için; onları toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başarabilmişlerdir. Tabi ki Kadını, toplumsal yaşamın ayrılmaz parçası yapan toplumların başarısı da kaçınılmaz oluyor. Fakat şu bir gerçek ki, yedi düvele karşı yapılan Milli Mücadele’den tutunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde, yüce Türk Kadını; askerlikten, sağlığa, eğitimden tarıma kadar pek çok alanda gösterdiği özveri, fedakarlık ve kahramanlığı ile tüm dünya kadınlarına örnek olmuştur.

Şimdi bizlere düşen görev ise, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün“ Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”

sözünü ilke edinip; cinsiyet ve sosyal ayrımcılığı sonlandırıp, şiddet ve erkek egemen anlayışı yıkıp, daha çağdaş ve modern bir Türkiye inşa etmek için Türk kadınının layık olduğu yaşama kavuşmasını sağlamaktır.

Unutmayınız ki, kadını özgür olan toplumları bölmek ve parçalamak çok zordur. Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum .Bin selam olsun vatanı ve emeği için mücadele eden tüm kadınlarımıza...”