Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, 5 Aralık'ın dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gün olduğunu söyledi.

Başkan Şaltu, tüm kadınların bu anlamlı gününü yürekten kutladığının altını çizerek, "Yüce dinimiz İslam’da, erkekle kadın bir bütünün parçalarıdır. Biri diğeri için vazgeçilmez hayat arkadaşıdır. İslamiyet’ten önce toplumda hak ettiği yeri alamayan kadın, İslamiyet ile insana yakışır haklara, müstesna bir makama sahip olmuştur" dedi.

Toplumsal hayatın mimarı olan kadınların, tarihin birçok karanlık çıkmaz döneminde, cefa çekmiş olmasına rağmen kendisine atfedilen vazifelerini layığı ile yerine getirdiğini ifade eden Başkan Şaltu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tarihimiz incelendiği zaman görülecektir ki kadın ve erkek; hayatın bütün zorluklarına rağmen hep omuz omuza mücadele vermiştir. Bunun en güzel örneği milli mücadele döneminde, Nene Hatunlar, Adile Çavuşlar, Kara Fatmalar olup düşmana karşı süngü takmış, Halide Edipler olup, milyonları peşinde sürükleyip milli mücadeleye davet etmiştir.

Türk kadınına bu kahramanlıkları sebebi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 05 Aralık 1934 yılında “Seçme ve Seçilme Hakkı” tanınmıştır. Toplumsal alanda en iyi yerlere geldiklerini gördüğümüz kahraman ve her biri birer iffet abidesi olan kadınlarımızın 05 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü Kutluyorum."