Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Sağlık Hizmetleri Perspektifinden Kadına Yönelik Şiddet” konulu panel düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fikret Metin Öztürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Başhekim Yardımcıları Ecz. Merve Türkmen ve Opr. Dr. Arslan Erkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çorum İl Müdürü Yahya Çoban, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şennur Şimşek, Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, ‘Dünya’da ve Türkiye’de Şiddetin Kadın Yüzü’, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Toğrul, ‘Şiddet ve Kadın Sağlığına Etkileri’ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Derya Yüksel Koçak ise ‘Klinikte Kadına Yönelik Şiddetin Tanılanması: Sağlık Çalışanlarının Rolü’ konularında sunum yaptılar.

Ayrıca Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin müzik grubu olan Grup Aritmi de dinleyicilere müzik dinletisi sundu.