Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu’nun yerel farkındalık kampanyası dün pilot il Çorum’da başladı. Bu kapsamda Çorum’un önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Ece Banyo’nun çalışanlarına kadınların toplumsal yaşama katılımı başta olmak üzere, kadın ve erkeklerin arasında var olan eşitsizliklerin kökeni hakkında bir eğitim verildi. 
Nisan ayı içerisinde Vali Nurullah Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu toplantısında, Çorum’da özellikle kadınların toplumsal yaşama ve istihdama katılımı ile ilgili bir dizi çalışma yürütülmesi planlanmıştı. 
Ece Banyo’da dün gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Ece Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, “Ülkemizin geleceği için, kızların da erkekler kadar eğitim ve iş yaşamına katılması şarttır” dedi. Çenesiz, kadının işgücüne katılımının sağlanması, daha fazla kadın istihdamı sağlanması gerektiğini anlatarak, bu konuda toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Ağırlıkla erkek işçilerin katıldığı toplantıda, kadın erkek eşitliği konusunda uzman Doç. Dr. Abdülrezak Altun, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi. Kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinen Altun, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu, bu nedenle, kadınların daha eşit bir düzeye yükseltilmesinin erkekler açısından da olumlu sonuçları olacağını savundu.
Ayrıca Çorum İl Vaizi Mustafa Vehbi Köklükaya, kadınların okumasının ve çalışmasının önünde din kaynaklı görülen engellerin asılsız olduğuna dikkat çekti.