Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen İsmail Saymaz söyleşisi dün gerçekleştirildi.
Türkiye'de güncel sorunlar ve IŞİD gerçeği konularında çarpıcı açıklamalarda bulunan Saymaz, ayrıca şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili de önemli bilgiler verdi.


Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen programa katılım yoğundu. CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı, DİSK/Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, Çorum Halkevi yöneticileri ile kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği programın açış konuşmasını yapan Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu’nun birçok önemli etkinliğin altına imza attığını belirterek, “Emek ve demokrasi kitlelerin desteğiyle anlam bulan iki önemli kavramdır. Biz de bu düşünceden yola çıkarak ilimizde birçok kitlesel etkinliğin altına imza attık” dedi.


İsmail Saymaz’ı gerçeğin habercisi olarak gördüklerini kaydeden Özdel, halkın bu gerçeklere sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
Özdel’in ardından söyleşisine başlayan İsmail Saymaz, özelleştirmeler, tarikat ve cemaat yurtları, IŞİD gerçeği ve Suriye’de yapılan yanlışlıklara dair önemli konular hakkında durum tespiti yaptı. 
Saymaz, söyleşinin ardından kitapların imzaladı.