Türk Büro-Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, kamu çalışanlarının iş güvencesinin elinden alınmak istendiğini belirterek “İş güvencesi olmazsa olmazımız” dedi.
Türk Büro-Sen tarafından düzenlenin İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşarak memurun yaşadığı sıkıntıları ve ülkenin genel sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sami Çam, 657 sayılı kanunda yapılmak istenen değişikliklere de tepki gösterdi.
Çalışmaları iyi anlatarak tabana yaymak için eğitim faaliyetlerini önemsediklerini, Türkiye Kamu-Sen’i yaptığı çalışmalarla kamu çalışanının gerçek sendikacılığın adresi haline geldiğini belirten Sami Çam, önceki gün hayatını kaybeden Türk Büro-Sen Samsun Şube Başkanı Cemalettin Karagöz’e de Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve camialarına başsağlığı diledi.
Yozlaşma ve yosmalaşmanın en son noktaya geldiğini belirterek birilerinin nikah masasında bile bu kadar aşla şevkle Evet demediği bir süreci yaşadıklarını ve oynana tiyatro oyununun sonuçlarının ortaya çıktığını söyleyen Çam, “Menfaatleri uğruna haysiyetlerini masada bırakanlar var. Bunların haksızlıkları yüzünden helak olmaktan korkuyoruz. Bizler baş eğmeyenler ve dik duranlar olarak birilerinin koynunda yatıp büyümüyoruz. Sendikacılık bizim işimiz ve birlikte mücadele ederek bu kutsal davayı daha yukarı taşıyacağız” diye konuştu.
Sosyal güvenliği tek çatı altında birleştiren iktidarın Maliye’yi ikiye bölmesine anlam veremediklerini, bozuk zihniyete karşı mücadeleyi sürdüreceklerini, İçişleri, Nüfus, Maliye, SGK, Adliye, Gençlik Spor gibi kurumlarda yaşanan sorunları bildiklerini kaydeden Çam, atamalarda likayat ve kariyerin aranmadığı ve işin ayağa düşürüldüğü bir dönemde iş güvencesinin de ellerinden alınmak istendiğini vurguladı.
Kamu hizmetinin tek elden yürütülmesi gerektiğini, tüm kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesini beklediklerini, taşeron şirket elemanlarına memurun işini yaptırarak köle gibi kullananların da karşısında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Çam, “Gelinen noktada Kamu Yönetim Reformu ile memurun iş güvencesinden kurtulmak istiyorlar. İşçilerin 50 yıldır mücadele ettiği ancak hala alamadığı iş güvencesi bizim olmazsa olmazımızdır. Bunlara çanak tutan takiyeci sendikaya rağmen bunu kaybetmeyeceğiz. Kamu çalışanı uyanık olmak zorunda.Bunlar en iyi umut satıyorlar. Ayrıca Anayasa’nın ilk 3 maddesi ile 42 ve 66. Maddesini değiştirilmesine de karşıyız. Bunların değişmesi ülkeyi felakete götürür. Kamu-Sen olarak bunun karşısında dik duracağız. Bir ülke olmazsa sendikacılığın anlamı da kalmaz. Sendikamız tarafından bu hafta Kastamonu’da Anayasa Çalıştayı düzenlendi. Önümüzdeki günlerde Çorum’da da böyle bir çalıştay düzenlenecek” dedi.
Türkiye’nin kendi sıkıntıları varken başkaları için şehit olacak askerimizin olmadığını belirterek zulümle kimsenin abad olamayacağını dile getiren Çam, 2011 ve 2012 yılında yüzde 30’ün üzerinde sağladıkları büyümenin önümüzdeki dönemde de süreceğine inandığını kaydetti. Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam, ayrıca Diyarbakır Emniyet Müdürü hakkında Kamu-Sen Genel Başkanları tarafından suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.