İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Diyarbakır'da 4 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan kanlı olaylar nedeniyle açıklama yaptı. İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesinin ardından olayları takip eden gazetecilere de saldırıldığını hatırlatan Dikmen, “Uzlaşının ve demokrasinin son yıllarda hiç olmadığı kadar çok konuşulduğu bu günlerde ülkeyi kana bulamak isteyenleri lanetliyor ve kınıyoruz” dedi.
Bu kirli tezgahın bir an önce sonlandırılması ve sağduyulu davranılması gerektiği yönünde çağrıda bulunan İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:
“7 Haziran günü iyi bir demokrasi sınavı vererek ülkemizin yeniden demokratik, sağduyulu yönetilmesi gerektiği yönünde önemli bir adım atıldı. Ancak seçimlerinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen karanlık odaklar tarafından uzlaşı ikliminin sonlandırılmasına yönelik 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan çirkin bir saldırı meydana geldi. Aytaç Baran’ın öldürülmesinin ardından başlayan olayları görüntülemek isteyen gazetecilere de saldırıda bulunulmuş, meslektaşlarımız adeta linç edilmek istenmiştir. Halkın haber alma hakkı için her türlü tehlikeyi göze alarak görev yapan gazetecilere saldıranları kınıyorum.
Olaylarda DHA muhabiri Canan Altıntaş, kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralanmıştır. Hastaneye kaldırılan Canan Altıntaş’ın durumunun iyiye gittiğini öğrenmek üzüntümüzü hafifletse de gazetecilere yönelik bu saldırı asla kabul edilemez. Beklentimiz bu kirli tezgahı kuranlar ve meslektaşlarımıza linç girişiminde bulunanların biran önce bulunması ve gerekli cezaya çarptırılması yönündedir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, demokrasi sınavından başarıyla çıkan Diyarbakır’da ve ülkemizde tekrar barış rüzgarlarının esmesini diliyoruz.”