Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Meslek Yüksekokulu’ndaki mezuniyet töreninde “İstiklal Marşı okunmadı” iddialarını yalanladı.

Konuyla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada etkinliğin spontane ve sivile açık bir ortamda yapıldığı bildirildi.

Açıklamada “Programlardan birinde resmi tören kurallarının ihlal edilmiş olduğuna dair gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. Çıkan haberlerle ilgili olarak ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlerimizin bilgisine başvurulmuştur. Alınan bilgiler doğrultusunda diğer eğitim birimlerimiz kapalı mekanlarda etkinlik yapma imkanı bulurken, Meslek Yüksekokullarımızın etkinliklerini düzenlediği Ethem Erkoç Konferans Salonunda aynı tarihte 7. Uluslararası Katılımlı Ulusal Anorganik Kimya Kongresi yapılmakta olduğundan Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet etkinlikleri açık alanda spontane ve sivil bir ortamda gerçekleştiği anlaşılmıştır. Konu hakkında diğer birimlerimizle yapılan görüşmeler neticesinde kapalı mekanlarda yapılan etkinliklerin belirli bir format çerçevesinde yapıldığı ancak Meslek Yüksekokulları Kampüsündeki etkinliğin açık alanda, beklenen hava muhalefeti dolayısıyla oldukça kısa bir sürede tamamlandığı görülmüştür. Etkinlikte ailelerimize hoş geldiniz niteliğinde bir konuşma ve hemen ardından bir kep atma etkinliği yapılmıştır. Akabinde kampüs alanında dağınık bir şekilde oturan aileler ile öğrencilerin birlikte zaman geçirmeleri için serbest programa geçilmiştir.

Hitit Üniversitesi medyada göz ardı edildiği iddia edilen milli ve manevi değerlere gereken özeni ve ilgiyi her zaman göstermiştir ve gösterecektir. Bu tip gerçeği yansıtmayan iddiaların Çorum ilimiz için değeri çok büyük olan üniversitemizi yıpratmasına asla müsaade edilmeyecektir” denildi.