Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, İstiklal Marşı'nın "korkma" diye başladığının altını çizerek, kendilerinin de sendikal mücadeleyi hiçbir güçten korkmadan yaptıklarını vurguladı.

İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Selim Aydın, "Bu eşsiz eser; Bilge Kağan’ın Orhun Yazıtlarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda dillendirdiği gibi Türk milletine, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı, hiçbir güçten korkmamayı, nihai zaferin mutlak surette “Hakk’a tapan” Türk milletinin olacağını müjdelemektedir" dedi.

Selim Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yılında, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, vatan sevdasını, imkânsızlıklar içerisinde destansı bir mücadeleyle yeşerttiği Devletini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum.

“İstiklâl Marşımız, “Korkma!” diye başlamakta, “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dizesiyle son bulmaktadır. Bizler de sendikal mücadelemizi bu minvalde sürdürmeye çalışıyoruz.

Bu eşsiz eser; Bilge Kağan’ın Orhun Yazıtlarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda dillendirdiği gibi Türk milletine, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı, hiçbir güçten korkmamayı, nihai zaferin mutlak surette “Hakk’a tapan” Türk milletinin olacağını müjdelemektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak, yok olmak üzereyken bu millete iman ve inanç yükleyerek adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize olan minnetlerimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum."