Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Başkanı Yaşar Aslankaya, Çorum Kafkas Kültür Derneğinin 50’nci kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Çorum’da açıklamalarda bulundu.

Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya, çerkeslere yönelik küçük düşürücü davranışları kabul etmeyeceklerini takipçisi olacaklarını söyledi.

Hatırlanacağı üzere yeni yayın döneminde Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “bir umut yeter” adlı dizinin bir bölümünde bir karakter tarafından “sütü bozuk” cümlesinin ardından tepkilere yol açmıştı.

Süreçte söz konusu kanal bir mesaj yayınlayarak Çerkez halkından özür dilenmişti.
KAFFED Başkanı Yaşar Aslankaya, “Biliyorsunuz son günlerde medyada Özellikle sosyal medyada Gündem olan bir konu var bir televizyon kanalı bizim halkımızı, toplumumuzu rencide eden bir dizinin içinde bir replikle haddini aşan cümleler kurmuştur.
Bu toplumun dili ile kültürü ile geleceği ile kimliği ile kimseyi oyn atmayacağımızı herkes bilmeli, biz Onur ve şerefiyle dünyada kadına verdiğimiz önem ve değer ile onurlu insanlarız. Hiç bir Çerkes’e bu “Çerkesdi, Bu kadının sütü bozuktu” dedirtmeyiz. Buna kimsenin haddi yok Kimsenin de hakkı yok. Derhal federasyonumuz ilgili kurumlarla temasa geçmiştir. Hemen bizim girişimimizle gündemine olağanüstü olarak bunun bir suç olduğunu ve bunun bir halka, bir topluma bu şekilde söylenemiyeceğini ve davranılamıycağını karar verdiler ve derhal ceza kestiler. Ardından kanalın kendisi ile yaptığımız görüşmelerde bu işin son derece yanlış olduğunu kırmadan, dökmeden, Bu hadsizliğin mutlaka telafi edilmesi gerektiği noktasında kanal yetkilileri ile de her türlü iletişimi kurduk onlar da kendi haber programlarında ve medya grubuna bağlı tüm yayın organlarında bilmeyerek farkında olmayarak yanlış yaptığımızı bu yanlıştan dolayı Çerkez halkından Özür diliyoruz, dediler. Fakat Biz bununla yetinmeyeceğiz tatmin olmayacağız Kanal D’nin sicili bozuk biliyorsunuz, “Vatanım Sensin” dizisinde Çerkes ulusal meselesinin en önemli figürlerinden kahramanlarımızdan Çerkes Ethem’in başka bir isimle o tarihlerde yaşanmış, ödenmiş bedellere rağmen farklı farklı senaryolarla çirkinleştirdiklerine şahit olduk. Bu bardağı taşıran son damla oldu meselenin takipçisi olacağız, sonuna kadar takipçisi olacağız, Hiçbir basın yayın kuruluşunun cesaret edemeyeceği Sonuçta sonuçlandıracağız” dedi.