Çorum’da 1907 Gençlik Spor Kulübü tarafından örnek bir projeye imza atıldı. Kulüp bünyesinde futbol oynayan sporcular, antrenman ve maçların yanı sıra kulüpte oluşturulan kütüphanede her hafta bir kitap okuyarak eğitim hayatlarına ve gelişimlerine katkı yapıyor.

Kentin amatör spor kulüplerinden 1907 Gençlik Spor Kulübü, bünyesindeki sporcuların her alanda kendisini geliştirmesi için de çalışmalar yürütüyor. Kulüp çatısı altında futbol oynayan sporcuların sosyal hayatlarının gelişmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyen 1907 Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cumhur Sevinç, çocukların eğitimine de katkı yapabilmek adına örnek bir projeye imza attı.

1907 Futbol Okulu ve Çorum Fenerbahçeliler Derneği’nin de desteğiyle küçük çaplı bir kütüphane oluşturan Sevinç, her cumartesi günü Fenerbahçeliler Derneği’nde kitap okuma saati düzenliyor.

Aileleriyle birlikte derneğe gelen çocuklar, seçtikleri kitabı okuyarak, okuma alışkanlıklarını geliştiriyor. Her hafta bir kitap okuyan çocuklar, okudukları kitabı birbirlerine anlatıyor. Etkinlikte hem çocuklar hem de aileler birbirleriyle kaynaşarak, güzel ve faydalı zaman geçiriyor.

Fenerbahçeliler Derneği’nde oluşturdukları kütüphanede 300’e yakın kitaplarının bulunduğunu ifade eden 1907 Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cumhur Sevinç, hem ailelerin hem de çocukların kitap okuma gününden memnun olduğunu söyledi.

Bu faaliyetle çocukların hem spor yaptığını hem de öğrendiğini vurgulayan Sevinç, “Çocuklarımızı sportif açıdan eğitirken onlara okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu pekiştirmek için böyle bir proje hazırladık. Her cumartesi günü Fenerbahçeliler Derneği’nde toplanıp, kitap okuyoruz. Aileler de bu faaliyetten çok memnun. Burada aynı zamanda çocuklarımızın varsa eğitimle ilgili sorunlarının çözümü için görüş alış verişinde bulunuyoruz” dedi.

Sevinç, kütüphanenin oluşturulmasında ve kitap seçiminde kendilerine destek veren ve yakından ilgilenen Emin Kitap-Kırtasiye sahibi Yahya İnceyılmaz ve Fenerbahçeliler Derneği’ne teşekkür etti.