Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, beraberinde Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ile birlikte Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti.

Sarı ve Avcı, pazarda incelemelerde bulunarak üreticilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, "Pazar hareketlenmeye başlanmış. Kontrol ve denetim konuları konuşuldu. Üreticilerimizle güzel sohbetler yaptık. İlgilerinden dolayı üreticilerimize teşekkür ederim" dedi.

Orhan Sarı, Kurban Bayramının yaklaşması ile hayvan pazarında hareketlilik yaşandığını dile getirerek, yaşanabilecek sıkıntıların çözümü için, üreticilerle istişare ederek ortak çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde denetim sayılarının arttırılacağını dile getiren Sarı, küpesiz, pasaportsuz, aşıları yapılmayan ve sevk belgesi olmayan hayvanların pazarlara girişine engel olunacağını, tespit edilen hakkında cezai işlemlerin devam edeceğini söyledi.

Sarı, “Küpesiz ve sevk belgesi olmayan nerden geldiği bilinmeyen hayvanların pazara girmesi bulaşıcı hasatlıkların çoğalmasına sebep olmaktadır. Bu konuda önceki yıllarda yaşanan sıkıntıları yaşamamak adına, üreticilerimiz ve kurbanlık alacak vatandaşlarımızdan ricam

küpesiz ve sevk belgesiz hayvan almamalarıdır. Çorum’da hayvancılığı geliştirmek için hastalıktan ariliği ön plana çıkararak, koyduğumuz hedefler doğrultusunda bu önemli bir aşamadır. Üreticilerimizden celeplerimizden ve tüketicilerimizden istirhamımız budur.” dedi.