2013 yılı Hac mevsiminde Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile Çorum merkez ve ilçelerinden kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile ilk uğurlama dün gece Çorum Terminali’nden yapıldı.
288 hacı adayı, 7 din görevlisi, 1 bayan irşad görevlisi ve 1 kafile başkanı olmak üzere toplam 297 hacı yolcusu, dualarla uğurlandı.
Hacılar ilk olarak Medine'ye gidecekler, Medine'de 8 gün kaldıktan sonra Mekke'ye hareket edecekler, Mekke'de de 27 gün kaldıktan sonra hac farizasını yerine getirmiş olarak 27 Ekim 2013 tarihinde yurda dönecekler.
Hacı adaylarını yolcu etmek için gelen vatandaşlar, otobüslere binerek hem görevlilere hem de hacı adaylarına zor anlar yaşatırken, bazen de izdihama neden oldular.
Kur’an-ı Kerim ve duaların okunduğu uğurlamada hac adaylarına son olarak hatırlatıcı bilgiler verildi.
İl Müftü Yardımcısı Tahir Kılıç’ın yaptığı duanın ardından Ankara’dan uçakla kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarını, aileleri yolcu etti.
Hacı adaylarının hac görevleri süresince yapacakları ibadetler hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Tahir Kılıç, Çorum’dan ayrılan hac kafilesinin ilk önce Medine’ye giderek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kabesini ziyaret edeceklerini sonrasında Mekke’ye giderek umre yapacaklarını belirtti.

Kılıç, “Hacı adayları bayramın 1. günü Müzdelife’ye yürüyerek gidecek v burada şeytan taşlama görevini yerine getirecekler. Şeytan taşlamanın ardından ise kurbanlarının kesilmesini bekleyecek, kurbanları kesildikten sonra ihramdan çıkacaklar” dedi.
Hac görevlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yola çıkan hac kafilesi 27 Ekim’de görevlerini yerine getirmiş olarak geri dönecekler.