Çorum Çölyak Derneği ve Çorum’da kurulan ilk glutensiz cafe olan Pisa Glutensiz Unlu Mamülleri ile birlikte düzenen ”Birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek Glutensiz Aşure Etkinliği” Sanat Sokak ‘ta yer alan Çorum Çölyak Derneği Tanıtım Bürosu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören etkinliğe İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Nisa Kültür Platformu üyesi kadınlar, Pisa Glutensiz Unlu Mamülleri personeli, çok sayıda dernek üyesi ve misafirler katıldı.

Başkan Fatma Müjgan Demir yaptığı konuşmada; ”Aşure günü birlik ve beraberliğin simgesidir. Bu güzel günde bütün çölyak ailesi ve kıymetli misafirlerimizi bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Öncelikle rahatsızlığından dolayı raporlu olmasına rağmen bizleri yalnız bırakmayan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak başta olmak üzere, Nisa Kültür Platformu üyelerine, dernek üyelerimize ve misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Aşurelerimizi hazırlayan ilimizin ilk ve tek Glutensiz Cafesi Pisa Glutensiz Unlu Mamülleri yetkililerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tip etkinlikler Çölyak ve Glutensiz Beslenme hakkında farkındalık oluşturmamıza katkı sağlıyor. Çorum’da çölyakı bilmeyen kalmasın diye çalışmalar yürütüyoruz.Ayrıca ilimizde glutensiz ürünlere ulaşım Pisa Glutensiz Cafe gibi işletmeler sayesinde daha kolay hale geliyor.Böyle nice güzel etkinlikte sağlıklıca buluşmayı diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sonra yapılan duayı takiben ”Glutensiz Aşureler” dağıtıldı.