Çorum Valisi Mustafa Çiftçi İlköğretim Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Çiftçi mesajında, “Milletimizin maddi ve manevi olarak gelişiminin en önemli dayanaklarından biri öğretimdir. Çocukların ve gençlerin eğitimine önem veren milletler, tarihe yön vermişler ve insanlığın gelişimine öncülük etmişlerdir” dedi.

“Millet olarak bizim de istikbalde yönümüzü tayin edecek olan eğitim ve öğretime verdiğimiz önem olacaktır” sözlerini ekleyen Çiftçi,“Ruh köküne bağlı, öğrenmeye açık, araştırmacı, değerlendirme ve yorum kabiliyeti yüksek, temeli mazide dalları âtiye uzanmış fertler yetiştirmek eğitim-öğretim faaliyetimizin gayesi olmalıdır. İnsan yetiştirmek pahalı, bir o kadar da kalıcı bir yatırım ve görevdir. Nitelik kazandırdığımız her insan, geleceğimizin daha parlak ve ihtişamlı olmasına katkıda bulunacaktır.Çocuklarımızın ve gençlerimizin donanımlı fertler olarak yetişmesinde en büyük görev, öğretmenlerimizle birlikte ailelerimize düşmektedir” açıklamasında bulundu.

Çiftçi, “Bilinmelidir ki, çözüm odaklı düşünmeyi öğreteceğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz, lider Türkiye’nin geleceğini inşa edecektir.

Bu çerçevede temel, orta ve lise düzeyinde 92 bin öğrencimize, yaklaşık 7.000 öğretmen kadrosuyla hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bu yıl da eğitim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal vermemek için gerekli her türlü tedbiri almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle ilköğretim haftasını tebrik ediyor, 2019-20 Eğitim-Öğretim Yılı’nın, eğitim hayatına başlayan sevgili çocuklarımıza, öğretmen, idareci ve velilerimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.