Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Ahmet Özdel, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde hukukun ayaklar altına alındığını belirterek, “Yıllarca halkımızı darbe, mağduriyet adı altında kandıran AKP iktidarı; baskı ve şiddetini son yıllarda arttırmaktadır” dedi.
Özdel, 7 Haziran seçimlerinde muhalefet partilerinin yıllardan bu yana oluşan kamplaşmayı ortadan kaldırarak, yolsuzluk, yoksulluk ve kardeşlik adı altında seçim çalışması yürüttüklerini dile getirdi.
AKP’nin Ergenekon, Balyoz, KCK adı altında binlerce suçsuz insanın hayatını söndürdüğünü belirten Özdel, açıklamasında şunları bildirdi:
“En son olarak paralel adı altında eski ortaklarına saldırıp, onları terör örgütü haline getirdiler. İktidar şimdi ise tüm muhalif kesimi suçlamaya başladığı gibi akla hayale gelmedik iddialarda bulunmaktadır. Tüm komşularımızı düşman ederken İŞİD’in en büyük destekçisi haline gelmiştir. Ortadoğu kan gölüne dönmüştür. Dünkü dostu Esad bu gün düşmanı olmuştur. Bu iktidarın sonunun gelmesi; hem ülkemiz, hem komşu halkların hayırlı olacaktır.
Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığı, hukuk kurallarının işlemediği, kadrolaşma yaratarak kendine bağlı hâkim, savcı yarattığı açıktır. Seçimlerin yapıldığı bu günlerde seçimlerin bağımsız yargının denetimi altında olması gerektiği açıktır. Fakat ülkemizde bağımsız yargının olmadığı açıktır. Bu koşullarda seçimin güvenliği ve meşruluğu daha da önem taşımaktadır.
Bu temelde tüm muhalefet partilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve seçimin güvenliğinden endişe duyanların birlikte hareket etmelidir. Tüm partiler müşahitleri ve çalışanları, her sandığının tutanağını almalı ve partisine getirmelidir. Ve tüm muhalif partilerde bu bilgileri ortak bir platformda değerlendirilmelidir.
Çağdaş Avukatlar Derneği olarak, Çorum’ da sağlıklı ve yasalara uygun bir seçimin yapılması ve denetlenmesi için tüm üyelerimizin çaba göstereceğini belirtiyoruz. Hukukun üstünlüğüne inan, demokrasiye inan tüm insanları oyuna ve sandığına sahip çıkmaya çağırıyoruz.”