Çorum Taksiciler Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gayretli, oda başkanlığı seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olduğunu bildirdi.
Gayretli, mesleklerinin çok kutsal ve onurlu, sorumluluklarının da bu nedenle ağır olduğunu söyledi. Halkın kendilerine geleceğin ümidi olan anasınıfından, liseye gitmekte olan yavrularını, bazen de ailelerini geziler ve turlarda emanet ettiğini, böyle bir emanete layık olmanın çok büyük bir önem arz etiğini anlatan Mehmet Gayretli, bu itibarla mesleklerinin onurlu ve kutsal bir meslek olarak gördüklerini, bu bilinçle hareket etmeye çalıştıklarını kaydetti.

“AMACIMIZ BÖLMEK DEĞİL, BİRLEŞTİRMEK BÜTÜNLEŞTİRMEK”
Göreve geldikleri günden bu güne dek hizmetlerde hiçbir esnafı gerek taksi, minibüs ve servis ayrımı yapılmadan, gerekse firma, şahıs ve kişiler arasında hiçbir ayrım yapmaksızın eşitlik ilkesi ile hizmet vermeye gayret gösterdiklerini anlatan Mehmet Gayretli, “Yığılmış sorunlarımızı planlı bir şekilde gruplandırarak, hiçbir cazibesi olmayan odamızın ismi ile başlayıp faaliyetlerimizi sürdürdük. Odamızın ismini Taksi, Minibüscüler iken Taksiciler Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası şeklinde değiştirdik ve unvan kazandırdık. Birleştirici bütünleştirici zihniyetle hareket ederek odamız bünyesinde bulunan taksici esnafımızın, minibüsçü esnafımızın ve servisçi esnafımızın sorunlarını kalem, kalem takibe alıp yenilikler kazandırdık” dedi.

“BİRLİKTE YÜRÜDÜK, BİRLİKTE YAŞADIK, BERABER BAŞARDIK”
Geride kalan görev süresiyle ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Mehmet Gayretli, “Bütün bu faaliyetlerimizde ilgili meslek grubu esnaflarımızı firma yetkililerini davet ederek sorunlarımızı tartıştık, komşu illerden, ülkemizde daha önce uygulamaya geçmiş illerden örnekler alarak birlikte kararlar aldık. Tüm projelerimizi tartışarak, değerlendirerek, danışarak ve ilgili merciler Esnaf Odaları Birliği, Belediye, Emniyet, Jandarma, Federasyon, Valilik nezdinde görüşler alıp ortak paydalarda buluşarak çalışmalar yaptık bazı uygulamalarımız örnek çalışmalar içerisinde en verimli ve en uygunu olmuştur bazıları ise ülkemizde ilk olma özelliğine sahiptir” şeklinde açıklamada bulundu.

“BİRLİKTEN RAHMET, AYRILIKTAN AZAP DOĞAR”
Yönetim olarak, “Birlikten ve beraberlikten bereket ve rahmet, ayrılıktan ise azap doğar” sözüne inanarak, başarının sırrının birbirini anlamak ve dinlemek olduğu bilinci ile hareket ettiklerini vurgulayan Gayretli, başarıyı yakalamanın yolunun bu olduğuna inandıklarını ve hiçbir ayrım yapmaksızın herkesi dinlediklerini, sorunlarına eğilip, yapılması gerekenin en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini anlattı. Mehmet Gayretli, “Tüm başarılarımız bizim değil bize bu gücü veren saygıdeğer üyelerimizin gücüne ait olduğuna inandık ve bu başarı hepimizin diyoruz” diye konuştu.
Halkın yararına, esnafın refahına, müşterilerin yararına hizmetler sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Gayretli, “Şükürler olsun ki sizlerde birlikte başardığımız projelerimiz oldu bunlardan bazılarından bahsetmeye çalışacağım” dedi.

“TAKSİ VE DURAKLARIMIZ YENİLENDİ”
Öncelikle Belediye ve odanın ortak çalışma sonucu bankalarla yapmış oldukları anlaşmalar neticesinde taksici esnafının hiçbir gideri olmaksızın taksi duraklarının yenilenerek daha modern bir görünüme kavuştuğunu hatırlatan Gayretli, “Yine taksilerimizin bir çoğu yenilenmiş halkımızın güzel ve kaliteli hizmet almasının yolu açılmıştır. Bununla birlikte hem halkımızın yararına hem taksici esnafımızın yararına gece tarifesi kaldırılarak halkımızın taksileri daha etkin kullanma yolu açıldığı gibi, taksici esnafımızın iş artışı sağlanması hedeflenmiştir. Yine taksi durak sayılarımız birleştirme yapılarak daha etkin kılınmaya çalışılmıştır” ifadelerini kullandı.

S PLAKA YÖNETMELİĞİ
Çorum’daki servis hizmeti alan gerek öğrenciler, gerekse fabrika personellerini taşımakta olan araçlarla ilgili standartlar sağlandığını belirten Gayretli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İlgili yönetmelikler çıkartılmış belirli bir düzene her şeyden de önemli olan S Plaka uygulamasına geçilmiş, bu hizmet ile halkımızın, yavrularımızın güzel kaliteli, güvenli, yasalara uygun ve belirli standartlara sahip araçlarla hizmet alımı sağlanmıştır. Halkımızın rahatı ve güveni esnafımızın ise refah seviyesinde çok büyük değişiklikler olmuş hatta bunun beraberinde hiç cazibesi olmayan odamız adeta cazibe merkezi haline gelmiştir. S Plaka Yönetmeliği ile ilgi odağı haline gelen odamız ve sektörümüzde yıllardır kazanç seviyesinde hiçbir artış sağlayamamış, hiçbir birikim yapamamış olan çilekeş meslektaşlarımız plakaları sayesinde büyük bir yatırım yapmış olmakla birlikte her önüne gelenin servisçi olması önlenmiş ve mesleğimiz ehillik yani sınıf kazanmış olup, değeri artmıştır.

“EĞİTİMLERLE YENİLENDİK, KALİTEYİ TAKİP ETTİK”
Tüm üyelerimizin mesleğini icra ederken dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili sık sık eğitimler verilmiş, sadece mesleki kabiliyet değil, insan ilişkileri, ahlaki boyut değerlendirmeleri yapılmış, sürücü eğitimleri verilmiş, halkımızın güvenli, kaliteli hizmet alması sağlanmakla birlikte üyelerimizin yetkileri belirlenmiş ve hedeflenen projelerimiz layıkla yerine getirilmiştir.
Tüm üyelerimize sık sık ilgili yönetmelikler, değişiklikler ve hizmet kalitesi hususunda gerek basın, gerek SMS yoluyla gerekse, sözlü ve görsel toplantılarımız düzenli olarak yapılmış olup, doğru bilginin üyelerimize ulaştırılması, bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

“YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİNE BİZZAT KATILDIK”
Yine sık sık Ankara merkezli yapılan toplantılara katılınmış olup, federasyon ve bakanlık nezdinde görüşmelere, toplantılara katılınmış olup, minibüs tanımının değişimi ile ilgili çalışmalar yapılmış ve birçok esnafımızın yüzünü güldüren minibüs tanımı değişikliği sağlanmıştır.

“FİYAT TARİFESİ YAYINLANDI KARIŞIKLIK SON BULDU”
Hizmet sektöründe bulunmak, halkımıza doğru, güvenli ve kaliteli hizmeti sunmak, esnafımızın refah seviyesin en üst seviyeye getirmek maksadı ile hedeflenen bir diğer projemiz ise yıllardır ilimizde olmayan, velilerimizin sorduğu zaman esnafımızın cevap veremediği büyük bir hizmet olduğuna inandığımız fiyat tarifesi km bazlı olarak çıkartılmış ve ayrıca yardımcı personel ücretleri ile de ayrıca esnafımızın başarısını en iyi noktaya taşama hedefi sağlanmıştır.

“İNSANA YATIRIM, İNSANA HİZMET EN BÜYÜK GÖREV”
Hizmet sektöründe tabii ki zorluklar yaşanmaktadır, yaşanabilecektir de, yaşanan sıkıntıların sorunların en aza indirgenmesi için gerekli tüm çalışmalarımız yönetimimiz tarafından yapılmış, en güzeli, güvenlisi ve kalitelisi sunulmaya çalışılmıştır. En zor olan hizmet alışıla gelmiş bir düzeni değiştirmek, yeniliğe ayak uydurmaktır. Tabi ki bizlerinde kusurları, eksikleri olmuştur.
Bizler hizmet aşkı ile sektörümüzde büyük yenilikler yapmaya elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalıştık. Bu hizmetler sırasında hatalarımızda olmuştur, yanlışlarımızda olmuş olabilir, yâda yanlış yorumlanmış olabiliriz. Bunlar insanlara hizmet sunmakta karşımıza gelebilecek durumlardır düşüncesi ile kimseye kızmadan, kırmadan, incitmeden, hiçbir şekilde ayrım yapmadan, herkesi dinleyerek anlayarak yanında olmaya çalıştık. Yetişemediğimiz ve henüz hayata geçirmediğimiz bir çok projelerimiz vardır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın birer göstergesidir. Biz bu göstergeyi daha üst seviyelere daha yüksek ibrelere ulaştırmak istiyoruz.
Görülüyor ki odamıza eskiden hiç rağbet yok iken talepler artmış, yönetime talipler çıkmıştır. Bu bir seçim yarışıdır belki ama bize göre bu bir seçim değil birlik beraberlik yarışı olmalı, bize göre hizmet yarışı olmalı, gönüllü tüm adaylara çıkmış oldukları yolda başarılar dilerim. Nefesi hizmetten yana olan, doğrudan yana olan, haktan yana olan, adaletten yana olan, halkının ve esnafının yararları, güvenini düşünen kimselerin yanında bütün gücümüzle olacağımızın bilinmesin arz ederiz.

“ESNAF DOSTU BAŞKAN KÜLCÜ’YE TEŞEKKÜR”
Bizlere bu görevi layık gören, yönetimimiz döneminde yanımızda olan tüm halkımıza, ilgili tüm kurum ve kuruluş amirleri ve görevlilerine, esnafımıza, misafir ve müşterilerimize, gece gündüz demeden esnafımızın başarı anahtarı olan en büyük destekçileri ailelerine teşekkürü bir borç biliyor, saygılarımızı sunuyoruz. Yapılan bütün projelerde taksi duraklarından S plaka ve T plaka yönetmeliğin hazırlanmasında esnafımız adına yapılan tüm hizmetlerde emeğini esirgemeyen esnaf dostu Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’ye ve ekibine teşekkürü bir borç birliyoruz.
Yaptıklarımız yapacaklarımızın bir göstergesidir sloganıyla yeni yeni projelerimiz ile bize layık görülen bu görevi devam ettirmeyi, daha güzel, güvenli, kaliteli noktalara taşımayı, halkımızın ve esnafımızın yararlarını korumayı hedefliyoruz. Bir kez daha bu göreve ben ve yönetimim talip olduğumuzu ve hizmet aşkımızın bitmediğini daha azimle sizlerden aldığımız güçle yeni yeni başarılar elde etmeyi arzuluyoruz. Bu başarı bizim değil sizlerle birlikte başardığımız bir başarıdır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Şahıslar, isimler baki değildir. Yapılan hizmet kalıcıdır. Bizim halkımız, bizim esnafımız gelmiş olduğumuz noktadan daha iyi noktaları hak etmektedir.”
Diğer yandan Çorum Taksiciler Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası genel kurulu 18 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 10.00’da Anitta Otel Arinna Salonu’nda gerçekleştirilecek. Oda Başkanı Mehmet Gayretli, genel kurula tüm oda üyelerini davet etti.