Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Ergenekon davası kapsamında yaklaşık 5 yıldır tutuklu olan ve kanser tedavisi gören İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun derhal serbest bırakılmasını istedi.
Konuyla ilgili olarak bugün ADD Çorum Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Uğur Demirer, Ergenekon, balyoz ve diğer düzmece iddialarla açılan davalarda; gözaltı, uzun tutukluluk süreleri gibi, hukuk dışı, vicdana ve insan haklarına sığmayan uygulamaların acilen son bulması gerektiğini belirterek, “ Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu başta olmak üzere haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyor” dedi.
ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, çalışmalarıyla bilim dünyasına önemli katkılar yapmış, rektörü olduğu üniversiteyi Türkiye’nin sayılı bilim yuvalarından biri haline getirmiş bir bilim insanıdır.
17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Fatih Hilmioğlu, 4 Haziran 2009’da cezaevinde hastalanarak hastaneye kaldırıldı ve yüz felci ile karaciğer fonksiyonlarında ciddi ve hayati tehlikeler oluşmasına rağmen tahliye talepleri reddedildi.
Bu süre zarfında trafik kazasında oğlunu yitiren Hilmioğlu’nun hem sağlık hem de psikolojik durumu daha da kötüleşti ve son sağlık raporlarına göre karaciğerinde üçüncü bir kanser modülü bulundu.
Sahte delillerle, yargılamalar yapan ve uzun tutukluluk süresini cezaya dönüştüren ‘adalet’ sistemi, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddusi Okkır gibi yurtseverlerin ölümlerini hızlandırmıştır.
Gerçek teröristler Habur’da törenlerle karşılanıp serbest bırakılırken, Atatürkçü bilim adamlarını, siyasetçileri, gazetecileri ve subayları tutuklayan yargı bugün Türkiye’nin tartışma konusu haline gelmiştir.

“YARGI SİYASALLAŞTIRILAMAZ”
Kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde, yargı bağımsızlığını ve yargıç güvencesini sağlayan, toplumun yargıya güvenini yeniden sağlamaya dönük yasal değişiklikler yapmak gerekirken, siyasi iktidarın ‘paralel yapılanma’ adını verdiği yasa dışı yapılanmayı tasfiye etmek amacıyla yargıyı daha da siyasallaştıracak adımlar atması kabullenilemez.
Siyasi iktidar, bugün gerek HSYK değişiklik tasarısıyla, gerekse Anayasa değişiklik önerisiyle yürütmenin yargı üzerindeki baskısını daha da arttırmak istemekte, yargıyı tamamen bağımlı hale getirmeye çalışmaktadır.

“UZUN TUTUKLULUK SÜRESİ SON BULMALI”
Bu kapsamda; Ergenekon, balyoz ve diğer düzmece iddialarla açılan davalarda; gözaltı, uzun tutukluluk süreleri gibi, hukuk dışı, vicdana ve insan haklarına sığmayan uygulamaların acilen son bulmasını, Fatih Hilmioğlu başta olmak üzere haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyor,
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Fatih Hilmioğlu ve diğer yurtseverlerin haklarını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz.”