Osmancık’ta çarşı içerisinde bulunan kaya kütleleri esnaf dükkânları, sürücüler ve yoldan geçen yayalar için tehlike oluşturuyor.
Osmancık tarihi Kandiber Kalesi’nin Güney Batı bölümünde Yazı Mahallesi Akşemseddin Sokak’ta her geçen gün arası açılan ve eğreti vaziyette duran kaya kütlesinin her an bir faciaya yol açmasından endişe ediliyor. 
Çevredeki esnaflar her an düşebilecek bir hale gelen kaya kütlesinin kaldırılmasını istiyor. 
Her gün yüzlerce aracın geçtiği altında esnaf dükkânlarının bulunduğu yerin üzerinde eğreti vaziyette duran devasa kaya kütlesi, esnaf dükkânları, yoldan geçen sürücüler ve vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 
Vatandaşlar, tarihi kalenin yüksek yamacında bulunan kaya kütlesinin yağışlı geçen günlerin ardından arsının daha da açıldığını ve son yağışlarda yere bir parçasının düştüğünü, esas ana kütlenin koparak yola düşmesinden endişe ettiklerini dile getirdi. 
Her gün aynı yerde dükkân açan esnaflar, zaman zaman tehlikeli anlar yaşadıklarını, kayaların her an düşme tehlikesinden dolayı çok korktuklarını ifade ederek, yetkililerden bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Büyük tehlike saçan devasa kaya kütlesinin yola düşmeden yetkililerin konuyla ilgili bir an önce çözüm bularak çalışma başlatmalarını isteyen esnaflar: 
“Bu kaya düşmeden önlemi alınsa çok iyi olur. Onlarca araba buradan geçiyor. Burası çarşı içerisi her an düşebilir. Yağışlarda caddeye düşen kaya parçaları dikkatimizi çekti. Yukarı baktığımızda tepedeki devasa kaya kütlesi dikkatimizi çekti. Kaya kütlesi düşmek üzere her yandan tamamen ayrılmış. Bu kayanın düşme ihtimali çok yüksek, bu yüzden buna bir önlem alınması gerekir. Buradan yetkililere sesleniyoruz ve onlardan bu kayanın bir an önce indirilmesini istiyoruz” dediler.
Çevre sakinleri de, yetkililerin bir an önce kayalıkların vatandaşların üzerine düşmeden bir facia yaşanmadan bir çözüm bulmalarını istiyor.