Sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmeti  alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanabilmeleri için gerekli tedbirler alındı.
Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, evde sağlık hizmeti alan hastaların da oy kullanabileceği bildirildi.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bilindiği üzere; 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekili Genel seçimleri yapılacaktır. Bu durumda vatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirmeleri önem arz etmektedir.
Sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmeti  alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanabilmeleri de, sağlıklı diğer vatandaşlarımızla eşdeğer olmaları açısından çok önemli bir uygulamadır. Bu çerçevede, evde sağlık hizmeti sunulan hastaların; İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle oy kullanacakları yerlere nakli sağlanacaktır. Bu uygulama kapsamında evde sağlık hizmeti alan hastalar, 444 38 33 (Evde Sağlık Hizmetleri) ve 112  numaralı telefon arandığı takdirde hasta nakil aracıyla evlerinden alınacak ve oy kullanmaya götürülecek, oy kullanma işlemini takiben tekrar evlerine bırakılacaktır."