Yeniden Refah Partisi Çorum Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Demiral, “Çiftçilerimiz ve köylerde hala zor şartlara rağmen hayvancılık yapmaya devam eden halkımızı köy ziyaretlerimizde dinliyoruz. Köy temsilci ve yardımcılarımızdan da bilgiler alıyoruz” dedi.

Demiral, “Araştırdığımız ve gördüğümüz şeyler Ülkemiz ve Çorum'umuz için hiç içler açıcı değil. Çiftçi lerimiz mahsulleri ekmekten vaz geçeceklerini ve aldıklarını yeni giderleri karşılayamamasından şikayetçiler. Geçtiğimiz sene afaki fiyatlara ulaşan soğan fiyatları nedeni ile 70 ton-100 ton soğan için bazılarımıza cezalar kesilip stokçuluk ile suçlanıyorduk, 10 dönümlük yerden çıkan soğan her evde oluyor.
Bu tonajlar stokçuluk değildi ama şimdi soğan 0.35 -0.40 Türk lira fiyatlardan ve alan satan yok iken neden devletimiz şimdi bunda bize yardımcı olup emeklerimizi almamıza destek olmuyor” açıklamalarında bulundu.

“Esnaf elektrik ve doğal gaz giderleri özellikle sonbahar ve kışın artıyor , bunun tersine işlerimizde taban seviyelere düşüyor .Ödemekte inanın ihbarname gelsin debiraz daha gün kazanalım deniyor” diyen Demiral, “Giderlerimiz gelirlerimizden fazla olma sebebi ile işçi ve eleman çıkarmak ile tasarruf etmeye, gitmeye çalışıyoruz .Bu nedenle işşizlik artarken , birçok evine ekmek götüren kardeşimiz madur kalıyor.Biz memleketimizde ve ülkemizde üreten kim olursa olsun elinden tutmalıyız.
Sayın devlet büyüklerimiz çiftçiye, hayvancıya ve esnafa desteği siyonizmin en etkili silahı olan faiz ve kredi sistemi ile çözüm bulmaya gidiyor . Bu anlayış maalesef ki bataklık misali çıkmaza sokuyor halkımızı .
Biz milletimiz için varız. Diyen bir devlet anlayışı en kısa zamanda hakim olmalı
Üreten ve tüketen aynı kefeye konulmamalı üreticilerimiz ürettiklerini satış pazarında değeri ile satacak güvence ve güvene kavuşmalı .Giderlerimizi azaltacak adımlar olur ise hem ülkede fiyatlar düşer hem de stok ve rantlar azalır
Haklı olan üretici rançı olan stokçu elinden kurtulmalı devlet eli ile üretici her üründe destek bulmalı diyerek sözlerine son verdi” ifadelerine yer verdi.