Aile ve Sosyal Politikalar Çorum İl Müdürlüğü sekretaryasında yürütülen erişilebilirlik çalışmaları doğrultusunda, Valilik bünyesinde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme İl Komisyonu tanışma ve koordinasyon toplantısı yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öncelikleri ve hedefleri belirlenen 2014 yılına ait ulusal düzeyde Erişilebilirlik ve Denetleme Planı hazırlanarak yayınlandı. Bakanlık tarafından hazırlanan izleme ve denetleme planında yer alan ve Çorum için öncelikli gerçekleştirilecek faaliyetleri belirlemek üzere toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, İl Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, İl Müdürlüğü çalışanları ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda oluşturulan komisyon tarafından 2014 yılında Çorum İline Ait Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Programı, İzleme ve Denetleme tarihleri, denetim yapılacak bina ve açık alanlar belirlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Ulusal Erişilebilirlik Kanunun tanıdığı sürenin Temmuz 2013 tarihinde dolduğunu, engelli vatandaşların sıkıntı yaşadığı yerlerle ilgili şikayet etme hakları nedeniyle her alanda erişilebilirliğin sağlanmasının zorunlu hale getirildiğini ifade etti.
İl programında belirlenen tarihler arasında komisyonda oluşturulan teknik değerlendirme ekipleri denetime çıkacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi binalar,  yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, sosyal ve kültürel altyapı alanları, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış umuma açık hizmet veren her türlü yapılar denetlenerek görülen eksikliklere istinaden umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan sahibi olan gerçek ve tüzel kişiliklere her bir tespit için 1000 TL’den 5000 TL’ye kadar,  Belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına her bir tespit için 5000 TL’den 25.000 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecek.
Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Çorum İl Programı çerçevesinde oluşturulan heyetler Şubat ayından itibaren yıl boyunca Çorum Merkez ve İlçelerde denetimlere başlayacaklar.