Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, engelli ve engelli yakını aylığını yükseltileceğini belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret eden MHP Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, İl Başkanı Arslan Kaynar ile birlikte Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Cuma Aykaç ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Derneğin faaliyetleri ve dernek üyelerinin ne türlü sorunlar yaşadığı hakkında bilgiler alan Aras, partisinin engelli politikaları hakkında da bilgiler verdi.

Engellilerin toplumla bütünleşerek, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatını idame ettirebilmeleri, eğitimlerine ve sosyal yaşantısına normal olarak devam edebilmeleri gerektiğine vurgu yapan Aras, bunun için de her türlü fiziksel ve sosyal çevrenin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları gerektiğini anlatan Aras, MHP seçim beyannamesinde engelli ve engelli yakını aylığının yükseltilmesi ve engelli aylığı ödenmesinde, aile geliri yerine kendi gelirlerinin esas alınmasının da bulunduğunu kaydetti.

Parti olarak engellilerle ilgili her zaman onların hayatını kolaylaştıracak ve yaşantılarına katkı sağlayacak desteklerin verilmesinden yana olduklarını ifade eden Aras, doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olanların, malul şartlarından yararlandırılacağını da sözlerine ekledi.

Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Cuma Aykaç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Milletvekili Adayı Aras’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.