Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından kent güvenliğinin sağlanmasına ve vatandaşlara daha profesyonel güvenlik hizmeti vermek amacıyla bir dizi güvenlik odaklı proje hazırlandı.
Projelerle güvenlik hizmeti verilirken halkın daha fazla desteğini sağlamak, güvenlik konularında halkı bilinçlendirmek ve güvenlik algısını arttırmak istediklerini ifade eden Emniyet Müdürü Necmettin Emre, bir suçun veya sorunu meydana gelmeden önlemenin önleyici kolluk hizmeti açısından en önemli başarı olduğunu ve kent güvenliğinin en önemli unsurlarından biri olan trafik hizmetlerin de kaza ve benzeri trafik sorunlarının önüne geçilmesinin en önemli adımının Trafik Eğitiminin  teşkil ettiğini kaydetti. 
Ülkede meydana gelen trafik kazalarının yaklaşık % 90’ının insanların hataları sonucu meydana geldiğini anlatan Necmettin Emre,  bu noktadan hareketle Çorum İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik eğitimine ve toplumumuzun trafik konusunda bilinç kazanmasına dönük olarak “Ailemin Trafik Polisiyim” Projesi hazırlandığını belirtti. 
Bu Proje çerçevesinde özellikle okulların tatil olduğu yaz aylarında her hafta Perşembe günleri TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulunda 6-11 yaş grubundaki çocuklara teorik ve uygulamalı Trafik Eğitimi verildiğini ifade eden Emniyet Müdürü Emre, uygulamalı eğitim için TOKİ Ş.Ş.Ö.İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan özel donanımlı Trafik Çocuk Eğitim Parkı, teorik eğitim için ise aynı okula ait konferans salonunun kullanıldığını anlattı. Uygulama ile çocuklara akülü araç kullandırılıp kemer takmalarının sağlanarak tarfik kurallarını daha iyi anlamalarının sağlandığını ifade eden Emre, yaptığı açıklamada “Çocuklarımıza araç içerisinde emniyet kemeri kullanımı uygulamalı olarak gösterilmekte ve emniyet kemerinin önemi vurgulanmaktadır. Trafik eğitim parkındaki trafik ışık ve işaretlerinin anlamları uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Bisiklet, motor ve mobilet sürerken kaskın ne derece önem taşıdığı hususunda çocuklarımızda bilinç oluşturulmakta, özellikle gelişmiş bir toplumun göstergelerinden biri olan trafikte karşılıklı saygı konusu işlenmektedir” dedi.