HABER: ÇAĞRI UZUN
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, devletin emeklilere her ay 100 TL olmak üzere 1 yılda uygulayacağı toplam 1200 TL zamda memur emeklisini ayırdığını, zammı memur emeklilerine yansıtmadığını dile getirdi.
Bugün Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek Türkiye Emekliler Derneği Çorum Şube Başkanı Hıdır Kınıklı ile bir süre görüşen CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, emeklilerin sorunlarını bildiklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını iletti. Emeklilerin toplumdaki önemine değinen Suvacı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman emekliler için proje üreteceğini, üretilecek projelere de destek olacağını belirtti.
Suvacı, konuşmasında şunları söyledi:

PROJELERİMİZ DAİMİ OLARAK SÜRECEK
“Emeklilerin sorunlarını biliyoruz. Onların sorunlarını en çok bilen teşkilatlardan birisiyiz. Bu konuda da çalışmalarımız, projelerimiz daimi olarak sürecektir. Projeyi bizim yapmamız şart değil, başkaları da yapsa biz destek veririz. Mühim olan burada emeklilerin durumu.

MEMUR EMEKLİLERİNİ AYIRDILAR
Biz kendimiz de emekliyiz ve emeklilerin durumu zor biliyoruz. Hükümet emeklilere bir zam verdi, Bağ-Kur ve sigorta emeklilerine artı bir zam yaptı fakat memur emeklilerini ayırdı. Birçok yüksek kademelerden emekli olmuş memurlar asgari ücret civarında maaş alıyorlar. Bu eşitsizliklerde son bulur diye umuyoruz.


HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Emekliler Derneği’nin çalışmaları Çorum’da güzel bir şekilde devam ediyor. Sizden önceki Emekliler Derneği’nin durumunu biliyoruz. Çorum’da büyük bir potansiyel yakaladınız ve üye sayınızı bir hayli artırdınız. Güzel işlere imza atıyorsunuz. Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”