Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, eğitimde yaşanan değişikliklere ilişkin panel düzenleyeceklerini söyledi. Panelin, 13 Ekim Pazar Günü Saat:13.30’ da Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Gül, “Eğitim Sen olarak yıllardır yürüttüğümüz mücadelenin en önemli kollarından birisi laik, bilimsel, kamusal eğitimin alanı olmuştur. Çağdaş, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’ nin yolunun eğitime verilen önem ve eğitimin niteliği ile doğrudan bağlantılı olduğu evrensel bir gerçekliktir. Mandela’ nın da dediği gibi ‘’Dünyayı değiştirecek en büyük güç eğitimdir.Yaşayan herkes için daha iyi bir dünya yaratmak bizim ellerimizde’’ dedi.

“Yıllardır ülkemizde en çok değişiklik yapılan alanların başında eğitim gelmektedir. En son 2012’ de 4+4+4 düzenlemesiyle eğitim içinden çıkılamaz bir kaosa sürüklenmiştir” diyen Mustafa Gül, “ Hızlı bir şekilde eğitimin piyasalaştığı, laiklik ve bilimsellikten uzaklaştığına tanık oluyoruz. Hükümetin sürekli gerçekleştirdiği yapısal değişiklikler, bakan değişiklikleri, liyakattan uzak yönetici görevlendirmeleri ülkemiz eğitimini büyük bir başarısızlıkla karşı karşıya bırakmıştır” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Gül, “Yeni devlet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevine oldukça iddialı başlamıştı. Son zamanlarda eğitim sisteminin tüm bileşenlerini kapsayacak düzenlemeler birbiri ardına yapılıyor. Bir taraftan da Vakıflarla protokoller imzalanarak bakanlık görevlerini vakıflara, diyanet devrediyor. Toplumda bakanlığın gerçekte ne yapmaya çalıştığı konusunda büyük kafa karışıklığı var. Öğrenciler, veliler, öğretmenler mağduriyet yaşıyor. Biz de çalışma alanı eğitim olan ve ülkemizin geleceği için iddiaları, idealleri olan bir sendika olarak Çorum’ da bu konuyu değerlendirecek bir panel düzenliyoruz.

Panelimize Sendikamızın Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Eğitim Sen’ in kurucu ilk genel başkanı, CHP’ nin eğitim politikalarından sorunlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya konuşmacı olarak katılacak. Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’ nın da moderatörlüğünü yaptığı panelimiz 13 Ekim Pazar Günü Saat:13.30’ da Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Tüm velilerimizi, eğitimcileri ve tüm Çorum halkını panelimize bekleriz” açıklamalarında bulundu.