DATEM tarafından hazırlanan ve İç işleri Bakanlığının desteklediği ‘’Doğru Araç Ve Amaçlarla Uyum Projesi’’ açılışı Bekiroğlu konağında yapıldı.

Doğru amaclarla toplumsal entekrasyon derneği DATEM Tarafından yürütülen doğru araç ve amaçlarla uyum projemizinin açılışı Bekiroğlu konağında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış programına Çorum Vali Yardımcısı Murat Çağıl Erdinç, Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Gençlik İl Spor Müdürü Haşim Eğer, İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürü Seyfettin Zengin, Bayat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Topçu Karakeçili Mahalle Muhtarı Mehmet Aydın, İç Anadolu Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Bekir Bolat, diğer sivil toplum kuruluşlarının il temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programda Proje Koordinatörü Ömer Faruk Bıyık proje kapsamında yapılacak çalışmalar konusunda katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.Sunum sonrası DATEM Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Çağdaş; Doğru Amaçlarla Entegrasyon Derneği (DATEM) hakkında yurt genelinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Mustafa Çağdaş, DATEM genel merkezinin Çorum merkez olduğu, Türkiye genelinde hızla teşkilatlandığını, başta dezavantajlı guruplar, mülteci ve mülteci ailelerin entegrasyon sorunları ve insani yardımlar olmak üzere bir çok konuda çalışma yaptıklarını, hali hazırda 12 ilde şuan Çorum'da yapılan çalışmaların aynısının yapıldığı ve Çorum'un ilçelerinden Osmancık’ta da Datem temsilciliğinin kısa zamanda açılacağının bilgisini verdi.

Başkan Mustafa Çağdaş, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle yürüyen projeye destek verenlere teşekkür etti.