Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nü ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde yaptığı genel kurulla birlikte yeni yönetimini belirleyen Çalyayla Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, CHP’yi ziyaret etti.
Dernek Başkanı Necmettin Uzun, yeni yönetimini tanıtarak, dernek çalışmaları ve geleceğe yönelik bazı hedef ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Dernek yöneticilerini CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül ile parti yöneticileri karşıladı.
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, yeni seçilen dernek yöneticilerine ve Başkanı Necmettin Uzun’a yeni görevlerinde başarılar diledi.
Bu tür köy derneklerinin sadece yılda bir şenlik, yılda bir yemek verme organizasyonun dışında bir şey yapmadıklarını belirten Atlas, “Umarım sizin döneminizde bunları engellerler ve önüne geçersiniz. Köy derneklerinin bu durumdan kurtularak sosyo-kültürel olması lazım” diye konuştu.
Atlas, derneklerin aktif olmasını istediklerini dile getirerek, “sivil toplum kuruluşları demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Dernekler, birçok alanda etkin rol oynayarak, temsil ettiği kitleleri harekete geçirmelidir. Bizler de Çalyayla Köyü Derneği’ne her konuda yardımcı olacağımızın da bilinmesini istiyorum” diye konuştu.