İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği'nde 17 Ağustos depreminin 20. Yıl dönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği Başkan Yardımcısı Gürkan Akoğlu, depremin hala ülkemizin en büyük sorunu olduğunu söyledi.

”Deprem değil, uygunsuz konut öldürür” tanımlamasında bulunan Akoğlu, ”Süreç bir bütün olarak ele alınmalı ve öldürenin deprem değil, bilim ve tekniği yok sayan, günü birlik çıkar odaklı ve ranta dayalı bozuk yapı üretim süreci olduğu gerçeği görülmelidir” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin büyük ölçüde deprem tehlikesi altında olduğunu belirten Gürkan Akoğlu,”Yapı üretim süreci, Ülke ve halkın ihtiyaçları gözetilerek değil, konut inşasını ekonominin anahtarı olarak gören bir anlayışla, rant yaratmaya yönelik olarak işletilmektedir” şeklinde konuştu.

Depremin bir afet değil doğa olayı olduğununu belirten Akoğlu, depremleri afet yapanın rant yaratma politikaları ve buna bağlı olarak işletilen bozuk yapı üretim süreci olduğunu sözlerine ekledi.