Eğitim-Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, demokratik hakları kullanmaya devam edeceklerini belirterek, bu hakları kullanmanın dava konusu yapılamayacağını bildirdi.
Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada; KESK ve Eğitim Sen’in 4+4+4 Eğitim Yasa Tasarısı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için düzenlediği eylemde polis şiddeti ile karşı karşıya kalındığını ve 502 kişiye dava açıldığını, açılan davanın ise 13 Ocak Pazartesi günü görülmeye başlandığını hatırlatarak,  “AKP’ demokratik tepkileri polis zoruyla engellediği gibi hakkımızda da soruşturma açtırması demokrasi anlayışının bir göstergesi olmuştur” dedi.
Mehmet Öztürk’ün konuyla ilgili yazılı basın açıklaması şu şekilde:
“2012 yılının 28-29 tarihlerinde Ankara’da Konfederasyonumuz KESK’in ve sendikamızın Eğitim Sen’in 4+4+4 Eğitim Yasa Tasarısı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için düzenlediği eylemde polis şiddeti ile karşı karşıya kalınmış ve 502 kişiye dava açılmıştı. Açılan dava ise 13 Ocak Pazartesi günü görülmeye başlanan dava 5 gün sürecek.
28-29 Mart 2012 tarihinde Ankara’da basın açıklaması yapmak isteyen emek ve meslek örgütlerine polisin destan yazan müdahalesi ile binlerce eğitim emekçisi ve kamu emekçisine gaz bombalarıyla, TOMA’larla müdahale edilmişti.  Yaşanan saldırı sonucunda onlarca arkadaşımız yaralanmış ve polis müdahalesi ile birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı.
Yaşanan bu olaylardan dolayı, 502 kişi hakkında Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", "Görevli memura mukavemet" ve "Kamu malına zarar vermek" iddialarıyla dava açılmıştı.
Ankara’da görülen duruşmaya emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri, uluslararası sendikaların temsilcileri duruşmayı izledi. Duruşma sonrası KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ile çok sayıda emek ve meslek örgütü üyesi tarafından davaya ilişkin adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya İngiltere Öğretmenler Sendikası, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, Avrupa Öğretmenler Sendikaları Konfederasyonu, Yunanistan Öğretmenler Sendikası gibi çok sayıda uluslararası sendikanın temsilcileri tarafından da destek verildi.
Demokratik haklarımız dava konusu yapılamaz!
AKP’ demokratik tepkileri polis zoruyla engellediği gibi hakkımızda da soruşturma açtırması demokrasi anlayışının bir göstergesi olmuştur.
Açılan bu dava hukuki temele sahip değildir. Bizi sindirmeye ve boyun eğdirmeye dönük bir davadır. Biz bu baskılara karşı demokratik haklarımızı kullanmaya sonuna kadar devam edeceğiz.”