TÜRKAV İl Başkanı Gül, Koronavirüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.
“Bilindiği üzere tüm Dünya Çin'in Wuhan kentinde başlayıp tüm gezegenimizi kasıp kavuran Korona olarak adlandırılan Covid-19 virüsü  ile mücadele içerisindedir.Dolayısıyla ülkemiz bu virüse karşı çetin bir mücadele içerisindedir.Dünya'nın çeşitli coğrafyaların da bir çok bilim adamı bu virüsle mücadele etmenin yollarını aramakta aşı ve ilaç çalışmalarına tüm hızlarıyla devam etmektedirler.
İnsanlık tarihi boyunca Dünyamız bir çok hastalıkla mücadele etmiş ve her defasında bu mücadelesinde büyük oranda başarı sağlamıştır.İnanıyorum ki Covit-19 diye bilinen Koronavirüsü de bu mücadeleden nasibini alacaktır.Bu aşamada bizlere düşen en büyük görev bu mücadele de üzerime düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmektir. Bilim kurulumuz harıl harıl çalışmakta ve en doğru tedaviyi en kısa sürede bulmanın gayreti içerisindedir.Bizler Türk Milleti olarak bu aşamada evlerimizde kalarak hastalılığın özellikle riskli olarak adlandırılan yaş guruplarına bulaşmasının önüne geçmeliyiz” dedi.

Gül, “Bilinmelidir ki devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla gerekli önlemlerini almış Almaya da devam etmektedir. Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlarımız üstün gayret ve özveri ile Türk Milleti'nin emrindedir.Şüphesiz bu mücadelenin en ön safında sağlık çalışanları bulunmaktadır.Hiç şüphesiz virüsle mücadele de yükü fazlasıyla taşıyan bir can kurtarmak için kendi canı dahi hiçe sayarak görev yapan  Doktorundan temizlik personeline kadar tüm Sağlık Çalışanlarımızın yaptığı insan üstü çalışmalar takdire şayan ve bir o kadarda onur vericidir.
Gecelerini gündüzlerine katan, hafta sonu ve saat mevhumu gözetmeksizin bizler için her türlü fedakarlığı gösteren Sağlık Çalışanlarımızın alınları öpülesidir. Bu süreçte en çok ihtiyacımız olan sağlık çalışanlarımızın  ruh ve beden sağlıkları göz ardı edilmemeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Bizler evlerimizde onlardan gelecek güzel haberleri beklemekteyiz.Bilinmelidir ki güzel günler şuan bu görevleri başında olan sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri ile olacaktır. Saha da mücadele veren yönetim kurulumuz içerisinde görev alan ilimiz de ve  ülkemizin her köşesinde canla başla mücadele veren  Sağlık Çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu Çalışanlarına Şahsım ve Vakfımız adına sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerine yer verdi.