Dünya Çorumlular Platformunun düzenlediği Geleneksel her ayın 19’u Çorumlular Günü etkinliğinin 62’ncisi İstanbul Bağcılar’da Çorum’un Osmancık ilçesi Aydın Köyü ve Seki Derneği (ASDER) hane sahipliğinde ve sponsorluğunda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hane sahibi Dernek Başkanı Nurettin Karakaş yaptığı konuşmasında hane sahipliği ve sponsorluk yaptıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.

Geceyi düzenleyen Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk konuşmasında, bu onurlu geceye hane sahipliği ve sponsorluk yapan Asder Başkanı Nurettin Karakaş başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçenlere, sanatçıları temin etiği için Dişbudak Turizm sahibi Çorumlu İş adamı Mustafa Dişbudak’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Amaçlarının kaynaştırmak olduğunu ifade eden Göktürk, "Hafta içi olmasına rağmen 200’ün üzerinde katılımcının olması bizi umutlandırmıştır, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir, inşallah bundan sonraki geceleri büyük salonlarda düzenleriz" dedi.

Ataşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu, Osmancıklı Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Oğuzhan Er ve ÇORDEF Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Gölten konuşmalarında birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değinerek bu geceyi düzenleyen Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk’e ve hane sahipliği-sponsorluk yapan Asder Başkanı Nurettin Karakaş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk tarafından hane sahipliği ve sponsorluk yaptıkları için Asder Başkanı Nurettin Karakaş’a plaket takdim edildi.

Katılımcılar; gecenin sanatçıları Ali Gürsoy ve Nuri Kayaer ve arkadaşlarının coşkulu müzikleriyle doyasıya eğlendiler.

Başta Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) ve Osmancık Dernekler Federasyonu (OSDEF) olmak üzere çok sayıda STK Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile 200’ün üzerinde katılımcının hazır bulunduğu gecede Çorumluların birbirleri ile tanıştıkları, sohbet ettikleri ve hatta kırk yıl öncesinden beri görüşememiş olan insanların eski günleri yad ettikleri gözlemlendi.

Geceye Çorum Dernekler Federasyonu (Çordef) Başkanı İsmail Gölten ve ailesi, Osmancıklı Dernekler Federasyonu (Osdef) Başkanı Av.Oğuzhan Er, Çordef Başkan Vekili ve Yukarı Zeytin Köyü Dernek Başkanı Ahmet Temür, Çordef Başkan Vekili ve Gölcüez Dernek Başkanı Nihat Çeşme, Çordef Başkan Yardımcıları Erol Yavaş, Musa Cebeci, Dursun Ünlü, Afi Comart, Çordef Genel Sekreteri Yalçın Akbay, Osdef Başkan Vekili ve Osmancıklılar Dernek Başkanı Şerif Yedek, Osdef Başkan Yardımcısı ve Aşağı Zeytin Köyü Dernek Başkanı Recep Karataş, Osdef Gençlik Kolları Başkanı Eren Saltık, Plakamız 19 Dernek Başkanı Abdullah Çıtak, Sungurlu ilçesi Bozyayla Köyü Dernek Başkanı Aslan Eşgi ve Yardımcısı Hakkı Varlı, Kargı Gölköy Dernek Başkanı Mehmet Yurt, Ataşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu, Kargı Pelitözü Köyü Dernek Başkanı, Kargı Koyunkıran Köyü Dernek Başkanı Adem Genç, Hacıhamza Der.Başk.Yardımcısı Fazlı Özbek, İş Adamı Mustafa Dişbudak ve ailesi, Çobanlar Köyü Der.Bşk.Yardımcısı Erdal Karaboğa ve ailesi, İş Adamı Harun Çil ve arkadaşları, İş Adamları Recep ve Mustafa Karali, İBB Metrosundan Bilal İçyer, Türkiye Gaz. Ahmet Emirgan, İş Adamı Osman Kutlu, Em. Öğretmen Niyazi Atagün, İsa Coşkun, İş Adamı Bayram Karakaş, Muhsin Sağır, Recep Şahin, Sabri Karakaş, Ahmet Şirin, İbrahim Yiğit ve çok sayıda Çorumlu katıldı.

Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk, "Başta gecemize hane sahipliği ve sponsorluk yapmış olan Asder Başkanı Nurettin Karakaş olmak üzere, emeği gecen, katkıda bulunan ve gecemize katılarak sahiplenmiş olan tüm katılımcılara teşekkürler ederiz" dedi.