Çorumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Asya, “Tut Elimden” adlı ikinci solo albümünü türkü severlerin beğenisine sundu.

2015 yılının yaz aylarında Ali Osman Erbaşı yönetmenliğindeki “Sana Binlerce Şükran” isimli albümü ile müzik yolculuğuna adım atan Zeynep Asya’nın ikinci solo albümü, Kalan Müzik etiketiyle yayımlandı.

Çorum’un Acıpınar köyünde dünyaya gelen ve çocukluk çağlarında saz çalmaya başlayan Zeynep Asya, ailesinin matbaasında 12 yıl grafik, tasarım, mücellit ve mürettiplik yaparken, öte yandan özel müzik okullarında nota, solfej, şan, bağlama ve yan flüt eğitimi aldı.

Zeynep Asya’nın türkü formunda 9 besteden oluşan yeni albümündeki eserler; Deniz Taylan Toprak, Arsen Everekliyan, Dünyasıgüzel Ergün, Ümmüşen, Dünya Aydın, Melis Aktaş ve Tuğba Kakışım’ın imzalarını taşıyor. Nev-i şahsına münhasır tarzı, tavrı ve ses rengiyle müzikal yolculuğuna Ali Ekber Kayış kılavuzluğunda devam eden Zeynep Asya’nın hüzünlü ve lirik yorumuna duduk, çello ve viyola gibi batı enstrümanları da eşlik ediyor.

Zeynep Asya’ya “Tut Elimden” albümünde Ali Ekber Kayış, Burcu Yankın Alkış, Serhat Demirtaş, İsmail Soyberk, Rustam Jon Makhmudof, Muhittin Darıcı, Onur Gügercinoğlu, Erdi Arslan, Adem Tosunoğlu, Şaban Gölge ve Mesut Murt gibi değerli müzisyenler enstrümanlarıyla katkı sağladılar.