Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye giden 115 vatandaş, Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla mübarek ve mukaddes mekanlara uğurlandı.
Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde önceki akşam saat 22.30’da düzenlenen törene Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Vehbi Köklükaya, Personel Şube Müdürü Erol Alkan, Müftülük çalışanları, din görevlileri ve çok sayıda umreci yakını katıldı.
Program; Mura-ı Rabi Ulu Camii İmam-Hatibi Mustafa Bozduman’ın Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı.
Hac ve Umre Şube Müdürü M. Vehbi Köklükaya, umrecilere ve uğurlamaya gelenlere umre hakkında önemli teknik bilgiler vererek, bu bilgiler ışığında hareket etmeleri halinde çok rahat bir yolculuk ve umre yapacaklarını kaydetti.
Daha sonra Ulu Camii Baş İmam-Hatibi Hafız Mustafa Gökmen ve Hafız Mustafa Bozduman söyledikleri ilahilerle alanı dolduran kalabalığa manevi bir atmosfer yaşattı.
İl Müftüsü Mehmet Aşık, umreciler ve uğurlamaya katılanlara yönelik yaptığı konuşmada “umre yolculuğu, günahlarımızdan arınarak manevi temizliği elde etmek için büyük bir fırsattır.
Çünkü Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz (s.a.s)’de bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır. ‘Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara keffârettir…’ (Buhârî, Umre, 1) Umre yolculuğu; mukaddes mekânların havasını teneffüs edip Sevgili Peygamberimizin doğduğu şehir Mekke’yi görebilme, kutsal mekânları ziyaret edebilme imkânını sunmaktadır. Umre Yolculuğu; dünyadayken cennete girebilme ve orada ibadet yapabilme imkânını vermektedir. Bu müjdeyi biz Efendimiz (s.a.s)’den şöyle öğrenmekteyiz. ‘Evimle minberim arası cennet bahçelerinden bir bahçedir. Minberim havuzumun üzerindedir’ (Buhari, Fazlu's-Salat 5)” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Çorum İl ve İlçe Müftülüklerine bu güne kadar kayıt yaptıran 550 umreciden 115 tanesinin mukaddes yolculuğu göndermenin heyecanını yaşadıklarını bunu alanı dolduran kalabalığın teyit ettiğini belirterek, umrecilerden Çorum için, memleketimiz için ve insanlığın selameti için dua etmelerini, ülkemizdeki kuraklıktan kurtulmak için kar ve yağmur duası yapmalarını istedi.
İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu tarafından yapılan duanın ardından üç otobüsle umreciler Ankara Esenboğa Havaalanına ve oradan da dün sabah saat 08.00’de 14 gün sürecek olan yolculuğun ilk durağı olan Medine-i Münevvere’ye gitmek üzere uğurlandılar.

Çorum’dan umreye gidenlerin başında din görevlisi olarak Çakır Camii İmam-Hatibi A.Hamit Çıplak, Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin Kayyımı İsmail Şanal, Alaca İlçesi Nasrullah Camii İmam-Hatibi Fazlı Yanılmaz refakat edecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile İl Müftülüğüne kayıt yaptıran Çorum’dan 61, Alaca’dan 24, İskilip’ten 6,  Kargı’dan 7 ve Osmancık İlçesinden 17 olmak üzere toplam 115 umreci mukaddes beldelerde 14 gün kalacaklar ve 31.01.2014 günü saat 09.25’te Cidde’den geri dönüş yapacaklar.