Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanlığınca (OİP) tüm Orman Bölge Müdürlüklerinde bulunan Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürlerine yönelik olarak 3 gün sürecek hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.
Anitta Otel'de bugün başlayan seminerde, OİP Dairesi Tanıtımı ve Faaliyetleri, 295 Sayılı Tebliğ tanıtımı, Çalışma Gruplarının Oluşturulması, Amenajmanda İş Akışı ve Veri Tabanı Yapısı-Girişi, amenajman planlamasında kullanılan APP bilgisayar programı, Coğrafi Bilgi Sistemi, Yazım Kuralları ve Türkçe, Amenajman Günlüğü ile genel orman idaresi ve planlama konuları mütalaa edildi.
Amasya Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanı Rüstem Kırış ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez'in açılış konuşmalarından sonra seminer başladı.
Seminerlerle, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürlerinin, tecrübeli, teknik ve uzman bir eğitici kadrosu rehberliğinde, orman amenajman planlarının yapılmasında, uygulamasında karşılaşılan sorunların çözümü, geliştirilmesi ve daha iyiye götürülmesi hususlarında mesleki bilgi ve tecrübelerinin artırılması hedefleniyor.
Bu eğitimlerde ise OİP Dairesi Tanıtımı ve Faaliyetleri, 295 Sayılı Tebliğ tanıtımı, Çalışma Gruplarının Oluşturulması, Amenajmanda İş Akışı ve Veri Tabanı Yapısı-Girişi, amenajman planlamasında kullanılan APP bilgisayar programı, Coğrafi Bilgi Sistemi, Yazım Kuralları ve Türkçe, Amenajman Günlüğü ile genel orman idaresi ve planlama konularını kapsayacak şekilde anlatımlar yapılacak.
Seminerin öğleden sonraki bölümünde ise Ümit Portakal'ın sunumunu yaptıktan sonra genel değerlendirme yapılacak. Genel değerlendirmenin ardından bugünkü seminer sor-cevap bölümü ise sona erecek. Seminerde yarın ise sabah bölümünde Çalışma Grupları oluşturulduktan sonra Çalışma Gruplarının usul ve esasları belirlenecek. Seminerde öğlenden sonra Çalışma Grupları kendi aralarında çalışma yapacaklar. Son bölümde ise Çalışma Grupları sunumlarını yapacak.
Seminer, 13 Ekim'e kadar devam edecek.