Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi işbirliğinde, 55. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Program kapsamında 25 Mart Pazartesi günü kutlama komitesi Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret edecek.

Program aynı gün İl Halk Kütüphanesi’nde saat 14.00’de ‘Sürdürülebilir kalkınmada kütüphanelerin rolü’ konulu konferans, Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi’nin, ‘Kâğıt rölyef’ çalışmaları içeren sergisinin açılışı, ödül töreni ve ikramların ardından sona erecek.

26 Mart Salı günü ise İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Ortaköy’e bağlı Aşdağul Beldesinde kitap dağıtımı ve okuma etkinliği düzenlenecek.

27 Mart Çarşamba günü saat 10.30’da Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nde ‘Motiflerin dansı’ resim sergisi açılışı ve Pir Baba Parkı’nda saat 12.30’da ise 81 ilde aynı anda okuma etkinliği ile esnafa kitap dağıtımı yapılacak.

28 Mart Perşembe günü İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde saat 10.00’da ‘Bizim köyün şarkısı’ ve 13.30’da da ‘Kral Şakir; Oyun zamanı’ isimli film gösterimleri olacak.

29 Mart Cuma günü de İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde saat 10.00’da zeka oyunları ile saat 14.00’da Güzel Sanatlar Lisesi ile TEGV işbirliğinde düzenlenecek müzik, şiir dinletisiyle kutlamamalar sona erecek.