Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER), Kocaeli’de Milli İrade meydanında düzenlenen 15 Temmuz programına katıldı.

Kocaeli’de Milli İrade meydanında 15 Temmuz gecesi sabaha kadar devam eden muhteşem bir program gerçekleştirildi.

Program Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Müftülüğü ve Önder İmam Hatipliler derneğinin ev sahipliğinde yapıldı. Hain darbe kalkışmasında alçaklara geçit vermeyen şehitlerimizi anmak için Çorum’undan aralarında bulunduğu 35 İlden 251 Hafız Kocaeli'nde bir araya geldiler.

Önce İstanbul'da misafir edilen hafızlar, 15 Temmuz anıtını ziyaretten sonra Kocaeli’ne uğurlandı.

Kocaeli Milli İrade Meydanında Türkiye'nin dört bir yanından gelen 251 hafızlar ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen program vatandaşların yoğun katılımıyla icra edildi.

Program için hatimler indirildi ve Tüm Türkiye’den katılımcılarla 251 bin Yasin okundu. Kocaeli Fevziye Camiinde yapılan hatim programına 251 hafız ile ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli İl müftüsü Yusuf Doğan da katıldı.

 

Program hakkında açıklama yapan Önder yönetim kurulu üyesi ve Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, “Bu yıl ÖNDER’in katkısı ile 2.’si yapılan programa 2’si Çorum’dan olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen 251 hafız katıldı. 15 Temmuz milli mücadelesinde şehadet mertebesine eren 251 şehidimizi temsilen 251 hafız ile vatan nöbetine devam edildi. ÇORİMDER tarafından Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hafızlık Proje İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Furkan Küçükeskici ve Nurullah Toprak katıldı. Öğrencilerimize öğretmenleri Murat Kepir mihmandarlık yaptı. Fotoğraflarda görüldüğü gibi Hafızların program sonunda yaptıkları Koreografi gönülleri fethetti. Allah nasip ederse bu program gelecek yıl 15 Temmuzda yine tekrar edilecek. Başarılı hafızlarımızı yine bu programa dahil edip şehrimizi, şehrimizin şehitlerini temsil ettireceğiz. Katıldıkları için genç hafızlarımıza ve onlara ağabeylik yapan Murat Kepir hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz”